Στην Πάτμο θα βρεθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να διεξάγει ό,τι προβλέπεται για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Προηγήθηκε ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτμου.

Ο δήμαρχος Πάτμου, Λευτέρης Πέντες, δήλωσε πως «αισίως φτάσαμε 24 Αυγούστου, βιώνοντας μια πολύ ιδιαίτερη, δύσκολη και επίπονη τουριστική περίοδο σε συνθήκες πανδημίας. Καταφέραμε με πολύ κόπο να είμαστε από τους λίγους δημοφιλείς προορισμούς, στους οποίους λειτούργησαν οι επιχειρήσεις κάτω από συνθήκες ευνοϊκότερες άλλων προορισμών, έχοντας ωράρια λειτουργίας περιόδου κανονικότητας.
Μέσα στις μάχες που δώσαμε και δίνουμε καθημερινά, συνέβη να υπήρχαν ορισμένες παράπλευρες απώλειες, εννοώντας τα πρώτα αναμενόμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Αυτές, λοιπόν, τις απώλειες τις διαχειριστήκαμε, ομολογουμένως, νηφάλια και υπεύθυνα, καθώς συνήλθε άμεσα το δημοτικό συμβούλιο και προχώρησε στη λήψη καίριων αποφάσεων, κάποιες εκ των οποίων ήταν η απολύμανση των δημοσίων χώρων του νησιού και η πρόσκληση κλιμακίου του ΕΟΔΥ το συντομότερο δυνατό».

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Πάτμου, «ο ΕΟΔΥ με τη σειρά του, ανταποκρινόμενος στο επιτακτικό κάλεσμα αυτό, προγραμματίζει άμεση επίσκεψη στο νησί μας, προκειμένου να διεξάγει ό,τι προβλέπεται για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Ο κ. Πέντες αναφέρει πως υπάρχει και για το θέμα αυτό στενή συνεργασία με τον έπαρχο, Μιχάλη Μουσελλή.

Πηγή: ert.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ