ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρχονται αυξήσεις στους μισθούς μέσω της μείωσης των εισφορών – Αναλυτικοί πίνακες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
μισθός
Μέγεθος γραμμάτων

Αυ­ξή­σεις μι­σθών, που θα φα­νούν από το 2020 και θα με­γα­λώ­νουν στα επό­με­να χρό­νια, φέρ­νει η μεί­ω­ση των ασφα­λι­στι­κών ει­σφο­ρών που σχε­διά­ζει η κυ­βέρ­νη­ση από το 2020 ως το 2024.

Οι απο­δο­χές ερ­γα­ζο­μέ­νων θα έχουν μι­κρές στην αρχή ετή­σιες αυ­ξή­σεις, της τάξης των 40 ευρώ για τους πολύ χα­μη­λούς μι­σθούς και ως 270 ευρώ για τους υψη­λό­τε­ρους. Στα­δια­κά, όμως, τα οφέλη θα με­γα­λώ­νουν και ως το 2024 το κέρ­δος για τους χα­μη­λό­μι­σθους θα είναι της τάξης των 217 ευρώ το χρόνο, ενώ για τους υψη­λό­μι­σθους θα ξε­περ­νά τα 1.690 ευρώ ετη­σί­ως.

Σύμ­φω­να με τον Ελεύ­θε­ρο Τύπο της Κυ­ρια­κής, τα σε­νά­ρια που βρί­σκο­νται στο τρα­πέ­ζι του υπουρ­γεί­ου Ερ­γα­σί­ας και εξε­τά­ζο­νται είναι δύο. Προ­βλέ­πουν στα­δια­κή μεί­ω­ση των ασφα­λι­στι­κών ει­σφο­ρών σε ερ­γο­δό­τες και ερ­γα­ζο­μέ­νους από το 40,6% σή­με­ρα στο 35,6% ή στο 35,1%, δη­λα­δή απο­κλι­μά­κω­ση κατά 5 με 5,5 πο­σο­στιαί­ες μο­νά­δες. Στη μεί­ω­ση αυτή εντάσ­σε­ται και η νο­μο­θε­τη­μέ­νη μεί­ω­ση των ει­σφο­ρών επι­κου­ρι­κής ασφά­λι­σης κατά 0,50%.

Τα δύο σχέ­δια που εξε­τά­ζο­νται πε­ρι­λαμ­βά­νουν μειώ­σεις που θα ολο­κλη­ρω­θούν εντός 5ετίας, από το 2020 ως το 2024.

Δείτε πα­ρα­κά­τω ανα­λυ­τι­κά τους πί­να­κες με τα οφέλη της μεί­ω­σης ει­σφο­ρών ( πε­ρί­ο­δος 2020-2024)

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από την εφη­με­ρί­δα “Ελεύ­θε­ρος Τύπος”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.