Ειδήσεις

Η οδός Γιώργου Μαρτίνη είναι αδιέξοδος – Eπιστολή διαμαρτυρίας προς το δημοτικό συμβούλιο

Με επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρόδου, ο δημοσιογράφος και ξενοδόχος κ. Τώνης Μαρτίνης, αφήνει σαφή υπονοούμενα για τις «λογικές» που επικράτησαν στην επιλογή οδού στην πόλη της Ρόδου, που έλαβε το όνομα του αείμνηστου πατρός του και ζητεί να επιληφθεί σχετικά το σώμα.
Στην επιστολή του αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:
“Κύριοι,
Ήταν τιμή για την οικογένεια αλλά και χαρά μας που το έργο του πατρός μου Γιώργου Μαρτίνη είχε αναγνωριστεί από την πόλη στην οποία έζησε και υπηρέτησε ως δημοσιογράφος για πολλά χρόνια, δίδοντας το όνομά του σε οδό.
Λυπούμαι, αλλά η οδός η οποία επελέγη τότε – πιθανώς με πολιτικά κριτήρια – που ουδεμία σχέση έχει με την Ρόδο μας αλλά με ένα αντιαισθητικό σημείο της, δεν είναι τιμητική διάκριση για έναν συγγραφέα και δημοσιογράφο που έγραψε και εξέδωσε πλέον των σαράντα βιβλίων και διετέλεσε διευθυντής και εκδότης εφημερίδων της περιοχής για τριάντα και πλέον χρόνια.
Θα σας παρακαλούσαμε, θεωρώντας πως η ονοματοθεσία και η αλλαγή της οδού που ζητήσαμε, έχει εμπλακεί σε ανταγωνισμούς ή μνησικακίες του παρελθόντος, να αφαιρέσετε την τοποθετημένη πινακίδα από το «αδιέξοδο» που ονομάστηκε «οδός»”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου