Τοπικές Ειδήσεις

Αντριου Λιβέρης στην «Κ»: Συνεργασία αντί για σύγκρουση στην Ανατ. Μεσόγειο

Win-win λύσεις, οι οποίες διατηρούν την Ελλάδα και την Τουρκία ως δύο γείτονες που συνυπάρχουν χωρίς να επανεφευρίσκουν την ιστορία, προκρίνει χαρακτηριστικά με δήλωση στην «Κ» ο πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Dow Chemical Company, με καταγωγή από το Καστελλόριζο, Αντριου Λιβέρης.

«Αυτή η περίοδος της παγκόσμιας ιστορίας θα γίνει γνωστή ως η περίοδος της υποχώρησης από τις παγκόσμιες λύσεις στις τοπικές λύσεις, κατά την οποία οι χώρες δίνουν πολύ περισσότερη προσοχή στα εθνικά τους σύνορα και στους γείτονες στην περιοχή τους. Οι αυξημένες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα έντονο παράδειγμα που επηρεάζει την Ελλάδα και το προγονικό μου σπίτι στο Καστελόριζο.

Η απάντηση θα πρέπει να βρεθεί σε win-win λύσεις οι οποίες διατηρούν την Ελλάδα και την Τουρκία ως γείτονες που μπορούν να συνυπάρχουν στο παρόν χωρίς να επανεφευρίσκουν την ιστορία. Αυτή η συνύπαρξη θα πρέπει να είναι βαθιά ριζωμένη στον σεβασμό και στις σχέσεις που θέτουν ένα πρότυπο συνεργασίας και όχι σύγκρουσης. Όλοι στην περιοχή και στον κόσμο θα παρακολουθούν. Ξέρω ότι θα είμαι ανάμεσα σε αυτούς».

Πηγή: kathimerini.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου