Τοπικές Ειδήσεις

Κατήγγειλε τις συμβάσεις μίσθωσης ακινήτων στην Κρεμαστή η Εθνική Τράπεζα

Με δύο εξώδικα που κοινοποίησε στον Δήμο Ρόδου η Εθνική Τράπεζα κατήγγειλε τις μισθώσεις τριών ακινήτων επί της οδού Ελευθερίας στην Κρεμαστή τα οποία χρησιμοποιούσε για την λειτουργία υποκαταστήματός της.
Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κρεμαστή έκλεισε οριστικά τον Φεβρουάριο του 2019 κι έκτοτε παρέμεινε στο μίσθιο μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά του εξοπλισμού του στον Αρχάγγελο και μέχρι να βρεθεί νέος χώρος για την τοποθέτηση και λειτουργία ΑΤΜ στην Κρεμαστή.
Οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και το θέμα που είχε προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή θεωρείται πλέον λήξαν.
Η Εθνική Τράπεζα κλείνει πολλά από τα υποκαταστήματα σε πόλεις και κωμοπόλεις της Ελλάδας και μεταξύ αυτών και στη Ρόδο, εφαρμόζοντας ένα πλάνο εξοικονόμησης πόρων σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή.
Γενικότερα οι συστημικές τράπεζες έχουν επιλέξει να ωθήσουν τους πελάτες τους στην ψηφιακή εποχή και στην εξυπηρέτηση μέσω διαδικτύου, μειώνοντας τα λειτουργικά τους κόστη.
Είναι γεγονός ότι οι ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς οι καταναλωτές προτιμούν αυτό τον τρόπο εξυπηρέτησης, από το να χάνουν χρόνο περιμένοντας στις ουρές.
Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό των συναλλασσόμενων, που ανήκει στο ηλικιακό γκρουπ άνω των 55, που δεν είναι εξοικειωμένο με τις νέες τεχνολογίες, επιμένει στη δια ζώσης εξυπηρέτηση.
Σημειώνεται ότι θα παραμείνει το ΑΤΜ της Εθνικής στην Κρεμαστή σε νέο χώρο, ενώ έχει τοποθετηθεί ένα ακόμη μηχάνημα στην Ιαλυσό, σε μίνι μάρκετ απέναντι ακριβώς από το αστυνομικό τμήμα. Υπάρχει επιπλέον, το ΑΤΜ στο σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στην περιοχή της Ιαλυσού.
Η πρόθεση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της εθνικής Τράπεζας στην Κρεμαστή είχε προκαλέσει αίσθηση. Τοπικοί φορείς είχαν παρέμβει στη διοίκηση της τράπεζας ζητώντας να διατηρηθεί το υποκατάστημα που εξυπηρετούσε πάρα πολλά χωριά της δυτικής πλευράς της Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου