Ρεπορτάζ

Εγκρίθηκε ο νέος κανονισμός λειτουργίας του κοιμητηρίου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο νέος κανονισμός λειτουργίας του κοιμητηρίου κατά τη συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας Ρόδου την περασμένη Τρίτη, παρουσία και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου, Θάνου Στάμου.

Πρόκειται για ένα κανονισμό ο οποίος βάζει τάξη σε ζητήματα χρονίζοντα και εξασφαλίζει την ευταξία με τη βοήθεια σύγχρονων εργαλείων. Ο προηγούμενος κανονισμός χρονολογείται από τη δεκαετία του ’60 και πάνω σε αυτόν είχαν γίνει κατά καιρούς τροποποιήσεις και προσθήκες, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ποτέ ολοκληρωμένη προσπάθεια σύνταξης ενός κανονισμού ο οποίος θα αντιμετώπιζε αποτελεσματικά όλες τις υπάρχουσες δυσλειτουργίες.
Σημειώνεται ότι δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της δημοτικής κοινότητας με επίκεντρο την επιτροπή κοιμητηρίου. Όπως έγινε γνωστό, πριν κατατεθεί προς ψήφιση ο τελικός κανονισμός λειτουργίας πραγματοποιήθηκε διαβούλευση μεταξύ των μελών της δημοτικής κοινότητας.
Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής κατατέθηκαν οι όποιες επισημάνσεις και αντιρρήσεις οι οποίες ελήφθησαν υπόψη στη διαμόρφωση του τελικού κειμένου. Η επιτροπή κοιμητηρίου, όπως επισημάνθηκε, δεν προβλέπεται να έχει «παρεμβατικό» ρόλο, παρά να ελέγχει την τήρηση του κανονισμού λειτουργίας.
«Ο νέος κανονισμός, προβλέπει κάθε λεπτομέρεια που έχει να κάνει με τους εργολήπτες, τους οικογενειακούς τάφους, τις εκταφές, την αφή κανδηλίων, την περιποίηση των τάφων κλπ…
Πριν σχηματιστεί ο νέος κανονισμός και καταλήξουμε στο κείμενο που καταθέσαμε προς ψήφιση, ήρθαμε σε επαφή με όλους εμπλεκόμενους, με όλους όσοι δραστηριοποιούνται στο κοιμητήριο. Στην τελική του μορφή, ο κανονισμός είχε την έγκριση του δημάρχου μας, Αντώνη Καμπουράκη.
Ο πρώτος στόχος μας είναι η ευταξία και ο σεβασμός στον ιερό αυτό χώρο όπου επικρατούσε μέχρι τώρα αναρχία. Ευελπιστούμε να μπουν πράγματα στη θέση τους. Μέσα σε δύο εβδομάδες πιστεύουμε ότι θα έχουμε και την πλήρη αποτύπωση κοιμητηρίου που έχει γίνει μέσω δορυφόρου.
Με ένα πάτημα κουμπιού θα έχουμε όλες τις πληροφορίες για τις θέσεις κενές, για τις εκταφές που θα πρέπει να γίνουν. Αυτό θα είναι ένα τεράστιο εργαλείο…
Το παλεύαμε εδώ και μήνες σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Γ. Καμπούρη και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα», δήλωσε η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου, Μάνθα Ζιώγου, συμπληρώνοντας με νόημα: «Οφείλαμε να προχωρήσουμε με το νέο κανονισμό για πολλούς και διάφορους λόγους, τους οποίους γνωρίζουν όλοι».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου