Ειδήσεις

Τα ναρκωτικά είναι φυλακή- Η εξάρτηση δεν κάνει διακρίσεις… 26 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Κατά Των Ναρκωτικών

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: εμείς θέλουμε να δυναμώσουμε μαζί με τόσες άλλες φωνές αυτό το ΟΧΙ στα ναρκωτικά. ….

Ο εξαρτημένος είναι κάποιος που γνωρίζουμε… είναι ένα αγαπημένο πρόσωπο, ένας φίλος, ένας  δικός μας άνθρωπος, ο άνθρωπος της γειτονικής μας πόρτας.

Ο εξαρτημένος, επικεντρώνει τη ζωή του γύρω από την  εξάρτησή του. Τα ναρκωτικά δε λύνουν προβλήματα- τα προβλήματα είναι εκεί, ο εξαρτημένος «φεύγει»  δημιουργώντας άλλα στον ίδιο, στην  οικογένειά του, στους άλλους…

Το μόνο που καταφέρνει ο εξαρτημένος είναι  να βρίσκεται κοινωνικά αποκλεισμένος και να κρατά τον ίδιο και την οικογένειά του μακριά από την θεραπεία και την επανένταξή   του στην κοινωνία.

Μήπως λοιπόν είναι καιρός να ξανασκεφτεί κάποια πράγματα ο εξαρτημένος: Να αφουγκραστεί, να ζητήσει την θεραπεία του και να του δοθεί η δυνατότητα να εγκαταλείψει  την εξάρτηση και να  θυμηθεί ότι το ζητούμενο είναι να κερδίσει τη μάχη της απεξάρτησης στην καρδιά του και στις καρδιές των δικών του ανθρώπων με μια διαφορετική πράξη.  Να εγκαταλείψει  την εξάρτηση, τον κοινωνικό αποκλεισμό   του και να επιχειρήσει να  θεραπευτεί  και να δημιουργήσει πραγματικούς δεσμούς με την οικογένειά του, τους φίλους, του γείτονες…. δεν θα φοβάται… θα αγαπήσει την ζωή του….

Ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων Συγγενών και Φίλων Εξαρτημένων Ατόμων, ξεκίνησε το 2009 όλες τις διεργασίες προκειμένου να λειτουργήσει και στη Ρόδο Συμβουλευτικός Σταθμός του ΚΕΘΕΑ, πιστεύοντας απόλυτα στις αξίες και στα αποτελέσματα όλων των δομών του.

Ο Σύλλογος πέτυχε το στόχο του της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ στη Ρόδο, και από το Σεπτέμβριο του 2013,  φιλοξενεί καθημερινά τις πρωινές ώρες  τoυςΨυχολόγους  του ΚΕΘΕΑ στο γραφείο του Συλλόγου,  επί της Ερυθρού Σταυρού 3, τηλ22410 33240.

Ο επόμενος στόχος του Συλλόγου είναι  η λειτουργία θεραπευτικής κοινότητας στη Ρόδο.

Ο Σύλλογος, λειτουργεί ομάδες αυτοβοήθειας (Ανώνυμες Οικογένειες Ναρκομανών, Ανώνυμοι Ναρκομανείς, Ανώνυμοι Αλκοολικοί) Τηλ. Επικοινωνίας 22410 33240

Κοινό μήνυμα, για το ΚΕΘΕΑ και το ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ είναι:

Σε όποιο αδιέξοδο κι αν σ΄εχει οδηγήσει η εξάρτηση υπάρχει γυρισμός!

Μη διστάσεις να έρθεις να μας γνωρίσεις….. Ίσως νιώσεις ότι δεν είσαι ο μόνος…

Κι ίσως θελήσεις να πάρεις στα χέρια σου τη ζωή….

Το ΚΕΘΕΑ διοργανώνει εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών. Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας,στη θεραπεία και την κοινωνικής ένταξη.

Ευχαριστούμε την εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ για την υποστήριξή της στο Σύλλογο και στο ΚΕΘΕΑ

Σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια, τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου