Ειδήσεις

Ο κ. Στράτος Καρίκης πιστεύει ότι θα επαναληφθούν οι εκλογές

Απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της αυτοδιοίκησης θα κάνουν τα μέλη της παράταξης «Ροδίων Όραμα» του κ. Στράτου Καρίκη μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Εκτός από την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα ληφθούν αποφάσεις για την συγκρότηση οργάνων που θα ασχοληθούν στην παρούσα φάση με ζητήματα τα οποία αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.
Με δεδομένες όμως τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί κατά του κύρους των εκλογών της αυτοδιοίκησης η παράταξη ετοιμάζεται πυρετωδώς και για το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοτικών εκλογών το φθινόπωρο.
Αυτό δήλωσε χθες ο επικεφαλής της παρατάξεως, αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης.

«Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση των μελών της παρατάξεώς μας και θα γίνει απολογισμός του εκλογικού αποτελέσματος», δήλωσε ο κ. Στράτος Καρίκης και πρόσθεσε πως θα ξεκινήσει και η διαδικασία συγκρότησης οργάνων της παράταξης.

«Θέλουμε να συγκροτηθούν επιτροπές που θα αποτελέσουν την βάση για την συνέχιση της προσπάθειας που έγινε στις εκλογές του Μαΐου», δήλωσε ο κ. Στράτος Καρίκης.
Σε ερώτηση αν θεωρεί ορατό το ενδεχόμενο να διενεργηθούν ξανά εκλογές το Σεπτέμβριο, ο κ. Στράτος Καρίκης δήλωσε, πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

«Από νομικής απόψεως εκτιμώ πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχουμε ξανά εκλογές. Το αναφέρω αυτό γιατί στην παράταξη του κ. Χ. Χατζηευθυμίου υπάρχουν σοβαρές εκλογικές παραβάσεις. Αυτές αναφέρονται αναλυτικά στην ένσταση που έχει κατατεθεί από μέλος της παρατάξεώς μας και θα επιφέρουν την ακυρότητα του συνδυασμού και την επανάληψη των εκλογών», δήλωσε ο κ. Στράτος Καρίκης και πρόσθεσε πως όλα εξαρτώνται από την απόφαση που θα ληφθεί μετά την εξέταση των ενστάσεων από το δικαστήριο.
«Κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει την όποια απόφαση. Όλα εξαρτώνται από το δικαστήριο», δήλωσε ο κ. Στράτος Καρίκης.

Σε ερώτηση σχετικά με την παραίτησή του από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο αντιδήμαρχος Διοικητικών κ. Στράτος Καρίκης δήλωσε πως για αρκετά χρόνια άσκησε με τον καλύτερο τρόπο τα καθήκοντά του.
«Θυμίζω ότι άσκησα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο επί επτάμισι χρόνια τα καθήκοντά μου ως πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής και εν συνεχεία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Ρόδου. Είχα άριστη συνεργασία με τους επιχειρηματίες και εφάρμοσα το νόμο λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούσαν στην αγορά», δήλωσε ο κ. Καρίκης και πρόσθεσε πως η παραίτησή του θα πρέπει να συνδέεται μόνο με την ολοκλήρωση της θητείας .

«Η παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα πρέπει να συνδέεται μόνο με την ολοκλήρωση της θητείας τους επόμενους δύο μήνες. Το θέμα ήταν τυπικό. Θεωρώ πως δεν μπορεί να γίνονται σχόλια για την αποχώρησή μου γιατί άσκησα με τον καλύτερο τρόπο τα καθήκοντά μου. Εκτιμώ πως και ο κ. Γιάννης Κορωναίος μπορεί να αντιμετωπίσει τα θέματα με σωστό τρόπο τους μήνες που απομένουν μέχρι να αναλάβει η νέα δημοτική αρχή», δήλωσε ο κ. Στράτος Καρίκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου