ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TUI: Αυξάνει 20% την κρουαζιέρα στην Ελλάδα-Επένδυση στις υποδομές

news room 3 λεπτά ανάγνωση

Σε αντί­θεση με άλλες εται­ρίες κρουα­ζιέ­ρας, η TUI αυξάνει φέτος τον αριθμό των του­ρι­στών. Απα­ραί­τη­τες οι επεν­δύ­σεις στις υπο­δο­μές των λιμα­νιών στην Ελλάδα. Οι Ευρω­παϊοι δια­θέ­τουν χρόνο και χρήμα.

Πτώση της τάξεως του 15% ανα­μέ­νε­ται να κατα­γρά­ψει η δρα­στη­ριό­τητα της κρουα­ζί­ε­ρας φέτος στην Ελλάδα ως συνέ­πεια της πολι­τι­κής αστά­θειας που επι­κρα­τεί στην Ανα­το­λική Μεσό­γειο, εκτιμά η Ένωση Εφο­πλι­στών Κρουα­ζιε­ρό­πλοιων και Φορέων Ναυ­τι­λίας. Η Ελλάδα, παρ’ ό,τι προ­σφέ­ρει στα­θε­ρό­τητα, πλήτ­τε­ται επειδή έχασε τον εταίρο της στην κρουα­ζιέρα: την Κων­στα­ντι­νού­πολη. Η συντρι­πτική πλειο­νό­τητα των δια­δρο­μών που αφο­ρού­σαν ελλη­νικά λιμάνια συμπε­ρι­λάμ­βα­ναν και την Κων­στα­ντι­νού­πολη. Μετά το απο­τυ­χη­μένο πρα­ξι­κό­πημα του περα­σμέ­νου Ιουλίου, σχεδόν όλες οι διε­θνείς εται­ρίες όχι μόνο μόνο ακύ­ρω­σαν αυτόν τον προ­ο­ρι­σμό αλλά και μείωσαν τις προ­σεγ­γί­σεις τους σε ελλη­νικά λιμάνια.

Ανα­βάθ­μιση της Ελλάδας από την ΤUI

TUI Vertretung Berlin Fritz Joussen (DW/P. Kouparanis)Ο επι­κε­φα­λής του ομίλου TUI, Φριτς Γιούσεν, εκτιμά πως θα αυξηθεί ο τομέας της κρουα­ζιέ­ρας στην Ελλάδα

Μια τελείως δια­φο­ρε­τική γραμμή ακο­λού­θησε η TUI. Όπως δήλωσε στη Deutsche Welle στο Βερο­λίνο ο διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος του ομίλου, Φριτς Γιούσεν, «τον περα­σμένο χρόνο είχαμε ήδη αυξήσει τα ταξίδια με κρουα­ζιε­ρό­πλοια προς την Ελλάδα. Φέτος τα αυξή­σαμε ακόμη περισ­σό­τερο. Είμαστε πεπει­σμέ­νοι πως στην Ευρώπη ο τομέας κρουα­ζιέρα θα ανα­πτύσ­σε­ται όλο και περισ­σό­τερο. Σε σχέση με άλλες περιο­χές του κόσμου, οι Ευρω­παίοι είναι ευκα­τά­στα­τοι και δια­θέ­τουν περισ­σό­τερο χρόνο για δια­κο­πές. Αυτοί είναι οι δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους αυτός ο τομέας του του­ρι­σμού επι­δέ­χε­ται περαι­τέρω ανά­πτυξη – και στην Ελλάδα.»

Προορισμοί κρουαζιέρας TUI στην ΕλλάδαΠρο­ο­ρι­σμοί κρουα­ζιέ­ρας TUI στην Ελλάδα

Μιλώ­ντας στην Deutsche Welle, με συγκε­κρι­μέ­νους αριθ­μούς, η επι­κε­φα­λής της θυγα­τρι­κής TUI Cruises, Βίπκε Μάιερ, υπο­γράμ­μισε πως «φέτος η παρου­σία της TUI είναι δυνατή. Έχουμε 98 προ­ο­ρι­σμούς σε ελλη­νικά λιμάνια. Πρό­κει­ται για μια αύξηση της τάξεως του 20% σε σχέση με πέρυσι. Ως το τέλος της φετινής σαιζόν θα έχουν επι­σκε­φτεί την Ελλάδα με την TUI Cruises περίπου 220.000 επι­βά­τες.» Τα δύο κρουα­ζιε­ρό­πλοια της TUI που ταξι­δεύ­ουν από το Μάρτιο ως τον Οκτώ­βριο στα ελλη­νικά ύδατα, φιλο­ξε­νούν σχεδόν 2000 άτομα στο ένα πλοίο και 2500 στο άλλο. Η πλη­ρό­τητα τους αγγίζει σύμφωνα με την κ. Μάιερ το 100%. Σε αντί­θεση με τους αμε­ρι­κα­νούς του­ρί­στες σε κρουα­ζιέ­ρες στην Καραϊ­βική που σπανίως κατε­βαί­νουν από τα πλοία, ο γερ­μα­νός του­ρί­στας δείχνει μεγάλο ενδια­φέ­ρον για τον προ­ο­ρι­σμό: «80% των πελατών μας κλεί­νουν εκδρο­μές», επι­ση­μαί­νει η κ. Μάιερ. «Είτε αυτή είναι μια εκδρομή με το ποδή­λατο στη Μύκονο, είτε επι­σκέ­ψεις σε μουσεία και αρχαιο­λο­γι­κούς χώρους. Κατά μέσω όρο οι πελάτες μας ξοδεύ­ουν για τις εκδρο­μές που κάνουν στην Ελλάδα κατά κεφαλή και λιμάνι 80 ευρώ.» Στην πορεία ενός ταξι­διού δύο εβδο­μά­δων τα πλοία κάνουν ως και δέκα στάσεις.

Επέν­δυση στις υπο­δο­μές

TUI Vertretung Berlin Wybcke Meier (DW/P. Kouparanis)Βίπκε Μάιερ: τα ελλη­νικά λιμάνια έχουν ανάγκη από έργα υπο­δο­μής

Ένας από τους προ­ο­ρι­σμούς στην Ελλάδα που ανα­βαθ­μί­στηκε από την TUI είναι η Κρήτη. Την απώλεια της Κων­στα­ντι­νού­πο­λης τον περα­σμένο χρόνο, η εται­ρεία την αντι­στάθ­μισε με τα Χανιά και τον Άγιο Νικόλαο. Η TUI θα ήθελε να αυξήσει μελ­λο­ντικά ακόμη περισ­σό­τερο τον αριθμό των προ­σεγ­γί­σεων στο νησί. Προ­ϋ­πό­θεση για αυτό είναι όμως επεν­δύ­σεις στις υπο­δο­μές που θα επι­τρέ­πουν τον ελλι­με­νι­σμό. Όπως εξηγεί η κ. Μάιερ, ο μέσος όρος παρα­μο­νής στα λιμάνια είναι 12-16 ώρες. Όταν το καράβι σταθ­μεύει σε προ­βλήτα, οι του­ρί­στες έχουν τη δυνα­τό­τητα ανά πάσα στιγμή να κατε­βούν από το καράβι, να πάνε για ψώνια, για φαγητό.

Το πρό­βλημα του ελλι­με­νι­σμού έχει όμως και μια άλλη διά­σταση και δεν αφορά μόνο την Κρήτη, τονίζει η διευ­θύ­νουσα σύμ­βου­λος της TUI Cruises: «Ο τρόπος δια­νο­μής των θέσεων ελλι­με­νι­σμού στην Ελλάδα δεν είναι ο βέλ­τι­στος. Επι­κρα­τεί η λογική ότι όποιος έρχεται πρώτος στο λιμάνι παίρνει την άνετη θέση στην προ­βλήτα, ενώ οι υπό­λοι­ποι θα πρέπει να αγκυ­ρο­βο­λή­σουν στα ανοιχτά. Η διανομή θα πρέπει όμως όπως και αλλού να γίνεται πολύ νωρί­τερα, δηλαδή από τη στιγμή που ενη­με­ρω­θεί το λιμε­ναρ­χείο για τα δρο­μο­λό­για των πλοίων. Οι λιμε­νάρ­χες θα πρέπει να δίνουν προσοχή να μην ελλι­με­νί­ζο­νται συγ­χρό­νως πολλά πλοία. Αυτό δεν είναι ούτε προς τον συμ­φέ­ρον του του­ρί­στα που θα επι­σκε­φτεί έναν γεμάτο από κόσμο προ­ο­ρι­σμό και ούτε προς το συμ­φέ­ρον του προ­ο­ρι­σμού επειδή πιθανώς να μην έρθει ξανά ο του­ρί­στας.»

Πανα­γιώ­της Κου­πα­ρά­νης, Βερο­λίνο

Πηγή DW

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.