ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φοιτητικές εκλογές: Επεισόδια, αποχή, ξεχωριστά αποτελέσματα και νίκη της ΔΑΠ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
εκλογές φοιτητικές
Η αποχή ήταν ο νικητής των φοιτητικών-σπουδαστικών εκλογών του 2017, σε μια δια­δι­κα­σία που αμαυ­ρώ­θηκε από επει­σό­δια στα οποία πρω­τα­γω­νί­στη­σαν κου­κου­λο­φό­ροι. Η ΔΑΠ της ΝΔ ήταν και πάλι πρώτη δύναμη, βάσει όλων των ξεχω­ρι­στών απο­τε­λε­σμά­των.

Η συμ­με­τοχή, όπως δεί­χνουν τα μέχρι τώρα απο­τε­λέ­σματα, να είναι κάτω από 50%.

Σύμφωνα με την ΔΑΠ:

Στα ΑΕΙ: η ΔΑΠ συγκέ­ντρωσε 45,95%, η ΠΚΣ 19,92%, η ΕΑΑΚ 13,58% και η ΠΑΣΠ 6,65%.

Στα ΤΕΙ: η ΔΑΠ συγκέ­ντρωσε 51,42%, η ΠΚΣ 28,34%, η ΠΑΣΠ 13,73% και η ΕΑΑΚ 1,93%.

Eπεισόδια και εντά­σεις επι­κρά­τη­σαν έξω από το κτίριο του παι­δα­γω­γι­κού του Πανε­πι­στη­μίου Αθηνών, όπου διε­ξά­γο­νταν οι φοι­τη­τι­κές εκλογές, όταν άγνω­στοι ενε­πλά­κη­σαν με ομάδα φοι­τη­τών που περι­φρου­ρού­σαν την εκλο­γική δια­δι­κα­σία.

Οι άγνω­στοι έριξαν πέτρες και φωτο­βο­λί­δες ενώ μετά από λίγη ώρα απω­θή­θη­καν από δυνά­μεις των ΜΑΤ οι οποίες έκαναν χρήση χημικών, τόσο στην οδό Ναυα­ρί­νου όσο και στους γύρω δρόμους των Εξαρ­χείων.

Λίγο αργό­τερα η ένταση μετα­φέρ­θηκε και στο κτίριο του Πολυ­τε­χνείου καθώς άγνω­στοι εισέ­βα­λαν στο χώρο κρα­τώ­ντας τσε­κού­ρια, προ­σπα­θώ­ντας να δια­κό­ψουν τις δια­δι­κα­σίες και κατα­φέρ­νο­ντας τελικά να κάψουν δύο κάλπες στην αίθουσα που πραγ­μα­το­ποιού­νταν οι εκλογές για το τμήμα των Πολι­τι­κών Μηχα­νι­κών. Ωστόσο, η δια­δι­κα­σία συνε­χί­στηκε κανο­νικά.

Στόχος ομάδας νεαρών με καλυμ­μένα πρόσωπα έγιναν και φοιτητές- μέλη της παρά­τα­ξης ΔΑΠ-ΝΔΦΠ, στο Αρι­στο­τέ­λειο Πανε­πι­στή­μιο Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΑΠΘ).

Κατά την επίθεση της ομάδας στη Θεο­λο­γική Σχολή τραυ­μα­τί­στηκε ελαφρά στο χέρι ένας φοι­τη­τής του τμή­μα­τος Θεο­λο­γίας.

Τα γεγο­νότα σχο­λί­ασε και ο υπουρ­γός Παι­δείας, Κ.Γαβρό­γλου, ανα­φέ­ρο­ντας χαρα­κτη­ρι­στικά ότι, «είναι μία σημα­ντική ημέρα για τους φοι­τη­τές που ψηφί­ζουν, και αυτές οι δημο­κρα­τι­κές δια­δι­κα­σίες πρέπει να προ­στα­τευ­θούν».

«Αυτές οι συμπε­ρι­φο­ρές είναι απο­λύ­τως κατα­δι­κα­στέες» κατέ­ληξε ο υπουρ­γός.

BHMA

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.