«Αυτές είναι οι πρώτες εκλογές της επόμενης Ελλάδας. Οι πρώτες εκλογές μετά τη βαθιά, σύνθετη και πολυεπίπεδη κρίση που αντιμετώπισε η πατρίδα μας στα τελευταία χρόνια. Έχουμε τη δύναμη, με την ψήφο μας, να διασφαλίσουμε ότι οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών δεν θα πάνε χαμένες. Ότι η χώρα θα συνεχίσει με σταθερά βήματα μπροστά, και δεν θα στραβοπατήσει».

Αυτό υπογραμμίζει, σε μίνι συνέντευξή του στη «δ», ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος με αφορμή την αναμέτρηση της 25ης Μαΐου.

«Είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι ευκρινές, δεν θα αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις, και θα δείξει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι Έλληνες πολίτες δεν είναι πλέον πρόθυμοι να μπουν σε περιπέτειες λαϊκισμού», δηλώνει ο κ. Ζαφειρόπουλος και προσθέτει, πως, «μια Ελλάδα που επιστρέφει, είναι αναγκαία για την Ευρώπη του μέλλοντος».

Σε ερώτηση σχετικά με τις θέσεις που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ζαφειρόπουλος δηλώνει: “Την απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ θα τη δώσουν οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους. Την έδωσαν στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα το κάνουν στον δεύτερο γύρο και στις ευρωεκλογές, το κάνουν καθημερινά».
Η συνέντευξη του κ. Γ. Ζαφειρόπουλου, αναλυτικά:

• Ποιο είναι το διακύβευμα για τις ευρωεκλογές; Θεωρείτε πως έγινε πραγματική συζήτηση για αυτό, στη διάρκεια της προεκλογικής περίοδου;
“Δυστυχώς, με ευθύνη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η δημόσια συζήτηση αποπροσανατολίστηκε σε αυτές τις εκλογές.
Μιλήσαμε ελάχιστα για τις ευρωεκλογές. Για το ποιά Ελλάδα θέλουμε. Για το πώς πρέπει να αλλάξει η Ευρώπη.
Το πραγματικό διακύβευμα κατά τη γνώμη μου, αφορά στην προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών στην κάλπη, ώστε να ψηφίσουν και να τοποθετηθούν.
Όσο η πλειοψηφία των πολιτών απέχει, δίνει χώρο στον λαϊκισμό και στα άκρα”.

• Πόσο σημαντική είναι η αναμέτρηση της 25ης Μαΐου για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης και τι θα πρέπει να σκεφθούν προσεκτικά οι πολίτες;
“Αυτές είναι οι πρώτες εκλογές της επόμενης Ελλάδας. Οι πρώτες εκλογές μετά τη βαθιά, σύνθετη και πολυεπίπεδη κρίση που αντιμετώπισε η πατρίδα μας στα τελευταία χρόνια.
Έχουμε τη δύναμη, με την ψήφο μας, να διασφαλίσουμε ότι οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών δεν θα πάνε χαμένες. Ότι η χώρα θα συνεχίσει με σταθερά βήματα μπροστά, και δεν θα στραβοπατήσει.
Μια Ελλάδα που επιστρέφει είναι αναγκαία για την Ευρώπη του μέλλοντος.
Ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία βλέπουμε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο να ενισχύονται τα άκρα και η απαξίωση για το κοινό όραμα της Ενωμένης Ευρώπης”.

• Τι απαντάτε σε όλα αυτά που προσάπτει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα καταφέρει η ΝΔ να πετύχει νίκη στις ευρωεκλογές;
“Την απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ θα τη δώσουν οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους. Την έδωσαν στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα το κάνουν στον δεύτερο γύρο και στις ευρωεκλογές, το κάνουν καθημερινά.
Δεν νομίζω ότι, περπατώντας κανείς στην κοινωνία και συνομιλώντας με τους πολίτες, διαπιστώνει να υπάρχει δυναμική ή ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά και την οδυνηρή εμπειρία της κρίσης, οι Έλληνες πολίτες είναι πλέον περισσότερο συνειδητοποιημένοι, υποψιασμένοι και απαιτητικοί.
Δεν μπορεί το κήρυγμα λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ να τους ξεγελάσει.
Γι’ αυτό και πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, πέραν των μεγάλων, συντριπτικών θα έλεγα επιτυχιών που κατέγραψε σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.

• Θεωρείτε πως οι ευρωεκλογές θα προδιαγράψουν και τις εθνικές εκλογές;
“Το ερώτημά σας είναι εύλογο, με βάση το κλίμα που έχει διαμορφωθεί.
Θα μου επιτρέψετε ωστόσο να σας πω ότι σε καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν προσεγγίζουν τις ευρωεκλογές με όρους εσωτερικής πολιτικής ατζέντας.
Πολύ περισσότερο δε, με όρους πολιτικών ανατροπών.
Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι ευκρινές, δεν θα αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις, και θα δείξει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι Έλληνες πολίτες δεν είναι πλέον πρόθυμοι να μπουν σε περιπέτειες λαϊκισμού”.

• Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να διεκδικήσετε μια θέση στην ευρωβουλή και γιατί θα πρέπει να σας ψηφίσουν οι πολίτες;
“Μετά από μια πολυετή διαδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έκρινα ότι ήρθε η ώρα να κλείσω αυτόν τον κύκλο, και να ανοίξω έναν καινούριο.
Η πρόκληση να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκεί όπου λαμβάνονται ουσιαστικά οι αποφάσεις για το μέλλον μας, ήταν μεγάλη.
Με ενθάρρυνε δε το γεγονός ότι η εκλογή των ευρωβουλευτών γίνεται πλέον απευθείας από τους πολίτες, κάτι που μου έδωσε την ευκαιρία να βρεθώ σε πολλές γωνιές της πατρίδας μας, να συνομιλήσω με τον κόσμο, και να μοιραστούμε την κοινή ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας”.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ