Τοπικές Ειδήσεις

Προχωρά η διαδικασία για την έναρξη της συμφωνίας-πλαίσιο για την αποκομιδή των απορριμμάτων στον Δήμο Ρόδου

Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου, σε δημόσια συνεδρίαση, θα εξεταστούν οι εισηγήσεις της Διεύθυνσης Καθαριότητας για να κινηθεί η διαδικασία υπογραφής των εκτελεστικών συμβάσεων με το ανάδοχο σχήμα της συμφωνίας-πλαίσιο για τα απορρίμματα στο νησί της Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα, καλείται το ανάδοχο σχήμα να υποβάλει αρμοδίως την προσφορά
για την σύναψη των δύο εκτελεστικών συμβάσεων του έργου “Παροχή Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Καθαριότητας, Καλλωπισμού, Πρασίνου & Ευταξίας του Δήμου Ρόδου 2022-2026” για την δυτική και ανατολική πλευρά του νησιού κόστους για ένα έτος 7.804.092,12 € και 7.108.492,22 € αντίστοιχα.
Η ανάδοχος του έργου ένωση εταιρειών αποτελείται από τις:
-ΕΝ.ΑCΤ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και διακριτικό τίτλο «ΕΝΑCΤ Α.Ε.», που εδρεύει στα Ιωάννινα και
– «ΛΑΟΥΔΙΚΟΣ Χ. – ΑΣΠΡΑΚΗ Ι. Ο.Ε.», και τον διακριτικό τίτλο «ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.» που εδρεύει στη Ρόδο.
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αν κάποιο από τα μέλη της ένωσης εταιρειών δεν υποβάλει προσφορά, το έτερο μέλος δύναται να αναλάβει το έργο υποκαθιστώντας το.
Όπως έγραψε η «δ», με την υπ’ αριθμ. 1023/2022 πράξη του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίθηκε ότι δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου συμφωνίας – πλαίσιο του Δήμου Ρόδου με αντικείμενο την «Παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών καθαριότητας, καλλωπισμού, πρασίνου και ευταξίας του Δήμου Ρόδου» για τα τμήματα 1 και 2 του οικείου διαγωνισμού.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο καθιστά σαφές με την απόφασή του ότι ο Δήμος Ρόδου μπορεί να προβεί άμεσα στην υπογραφή του σχεδίου σύμβασης.
Το κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ήλεγξε ειδικότερα τη νομιμότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας και του σχεδίου συμφωνίας – πλαίσιο με αντικείμενο την «Παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών καθαριότητας, καλλωπισμού, πρασίνου και ευταξίας του Δήμου Ρόδου», συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 48.261.710,78 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) για τα Τμήματα 1 και 2 του διαγωνισμού.
Ειδικότερα, αντικείμενο της συμφωνίας – πλαίσιο, ως προς τα Τμήματα 1 και 2, είναι η ανάθεση ολοκληρωμένων υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Ρόδου, οι οποίες περιλαμβάνουν: α) την παροχή του απαιτούμενου εξοπλισμού μέσων αποθήκευσης απορριμμάτων (κάδων), β) τις υπηρεσίες αποκομιδής και μεταφοράς αστικών στερεών αποβλήτων, ανακυκλώσιμων υλικών και PressContainers, γ) την παρακολούθηση και διαχείριση πραγματικής κατάστασης (Real Time) και προσφερόμενων υπηρεσιών, δ) την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και πράσινων υπολειμμάτων, ε) τον μηχανοκίνητο καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων, στ) τον χειρωνακτικό καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων, ευπρεπισμό και αποψιλώσεις και ζ) την πλύση κάδων (φορητών, υπέργειων και υπόγειων).
Ως χώρος συμβατικής εργασίας και παροχής των υπηρεσιών του αναδόχου ορίζονται όλες οι Δημοτικές Ενότητες (συνολικά δέκα) του Δήμου Ρόδου, που καλύπτουν όλη την γεωγραφική έκταση της Ρόδου (εξαιρουμένων των λιμενικών ζωνών, όπου υπάρχουν σε ισχύ ειδικές συμφωνίες για αποκομιδή απορριμμάτων).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου