Τοπικές Ειδήσεις

Επικείμενη συνάντηση Καλοπήτα με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στο εσωτερικό της δημοτικής κίνησης «Μαζί Για τη Ρόδο», με τον επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο κ. Βάιο Καλοπήτα να έχει συνεχείς επαφές για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου και του προγράμματος της παράταξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον για τη στήριξη της προσπάθειας της νέας δημοτικής κίνησης «Μαζί Για τη Ρόδο», και ήδη στη σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα έχουν αποστείλει αίτημα συμμετοχής περισσότερα από 300 άτομα, πλέον των πολιτών που έχουν έρθει σε επαφή με τον κ. Βάιο Καλοπήτα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Βάιος Καλοπήτας, χθες απέστειλε επιστολή προς τους προέδρους και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων της Ρόδου καλώντας τα σε δια ζώσης συνάντηση ανά δημοτική κοινότητα, προκειμένου να γίνει καταγραφή των προβλημάτων και ανταλλαγή απόψεων ανά περιοχή.
Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Βάιος Καλοπήτας: «Δεν επιθυμούμε την ανάπτυξη διαφορετικών ταχυτήτων αλλά την ισόρροπη ανάπτυξη των Δημοτικών Κοινοτήτων του νησιού μας με την ενεργή συμμετοχή των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων παρέχοντάς τους κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη, με κοινό στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους σε κάθε χωριό της Ρόδου».
Η επιστολή
Αναλυτικά, στην επιστολή που απεστάλη στα τοπικά συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων αναφέρονται τα εξής:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,
Αγαπητά μέλη,
στα τέσσερα χρόνια της θητείας σας, κληθήκατε να διαχειριστείτε μια πρωτοφανή πανδημική κρίση και πολλά προβλήματα που προκύπτουν από το αρτηριοσκληρωτικό γραφειοκρατικό σύστημα της χώρας, αλλά και από την αφαίρεση αρμοδιοτήτων και πόρων.
Παρότι άμεσοι αποδέκτες και άριστοι γνώστες των προβλημάτων των περιοχών σας, ο πρόεδρος και το τοπικό συμβούλιο δεν μπορούν να αποφασίσουν για τον τόπο τους χωρίς την σύμφωνη γνώμη της κεντρικής διοίκησης του Δήμου.
Η Προοδευτική Δημοτική Κίνηση «Μαζί Για τη Ρόδο» έχει στο κέντρο των επιλογών της τον Άνθρωπο και τις Ανάγκες του, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού. Χωρίς τη δική σας συνδρομή και χωρίς τη δική σας συμμετοχή, το όραμά μας για τη Ρόδο της Νέας Εποχής, δεν μπορεί να επιτευχθεί.
Πιστεύουμε από θέση αρχής στην ουσιαστική αναβάθμιση των συμβουλίων σας και για το λόγο αυτό θέλουμε να σας ακούσουμε, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τις σκέψεις και τις ιδέες μας για να μπορούμε αύριο να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στη λήψη αποφάσεων, να προωθήσουμε τοπικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες βασισμένες στις πραγματικές ανάγκες κάθε δημοτικής ενότητας και κάθε δημοτικής κοινότητας ξεχωριστά, ιεραρχημένα, αποδοτικά.
Δεν επιθυμούμε την ανάπτυξη διαφορετικών ταχυτήτων αλλά την ισόρροπη ανάπτυξη των Δημοτικών Κοινοτήτων του νησιού μας με την ενεργή συμμετοχή των προέδρων των τοπικών συμβουλίων παρέχοντάς τους κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη, με κοινό στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους σε κάθε χωριό της Ρόδου.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε να αποδεχθείτε την πρόσκλησή μας για συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και ως εκ τούτου συνολικά της Ρόδου μας.
Βάιος Ν. Καλοπήτας
Υπ. δήμαρχος Ρόδου
Επικεφαλής Δημοτικής
Κίνησης
‘’Μαζί για τη Ρόδο’’

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου