Ρεπορτάζ

Ο «Οργανισμός Περιθάλψεως και Αποκαταστάσεως Ισραηλιτών Ελλάδος» διεκδικεί ακόμη 20 προνομιακά ακίνητα στη Μεσαιωνική Πόλη!

Eνα νέο μεγάλο κεφάλαιο στην αντιδικία του «Οργανισμού Περιθάλψεως και Αποκαταστάσεως Ισραηλιτών Ελλάδος» με το Ελληνικό Δημόσιο άνοιξε με την υποβολή αγωγής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου για την διεκδίκηση 20 ακινήτων, που, όπως υποστηρίζεται, αφαιρέθηκαν από την ιδιοκτησία των Ισραηλιτών της Ρόδου με λανθασμένη ερμηνεία συνθήκης που ουσιαστικά κατέταξε το Ισραήλ στις εχθρικές χώρες της Ελλάδας.
Με αγωγή του διεκδικεί να αναγνωριστεί κύριος και νομέας 20 ακινήτων στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και να υποχρεωθεί το Ελληνικό Δημόσιο να του τα αποδώσει, διατασσομένης της βίαιης αποβολής του, καθώς και της αποβολής κάθε τρίτου, φυσικού ή νομικού προσώπου το οποίο έλκει δικαιώματα απ’ αυτό και κατέχει οποιοδήποτε εκ των ακινήτων.
Επιπλέον διεκδικεί να αναγνωριστεί δικαστικώς η ακυρότητα κάθε πράξης κατάληψης των άνω ακινήτων ή εγγραφής αυτών επ’ ονόματι του Ελληνικού Δημοσίου ή του δικαιοπαρόχου αυτού Οργανισμού Διαχείρισης Ακινήτου Περιουσίας Δημοσίου και ότι το Ελληνικό Δημόσιο και ο δικαιοπάροχος αυτού Οργανισμός Διαχείρισης Ακινήτου Περιουσίας Δημοσίου (ο οποίος καταργήθηκε) εστερούντο της δυνατότητας να χρησιδεσπόσουν επί των άνω ακινήτων, κατ’ αρχήν διότι αυτά δεν ήταν δεκτικά χρησικτησίας αλλά και ελλείψει νομής, η οποία εκ του νόμου ανήκε αποκλειστικά στον Ο.Π.Α.Ι.Ε., αποκλειομένης της δυνατότητας ασκήσεως νομής από οποιονδήποτε άλλον.
Υποστηρίζει ειδικότερα ότι στον Οργανισμό Περιθάλψεως και Αποκαταστάσεως Ισραηλιτών Ελλάδος (Ο.Π.Α.Ι.Ε.), περιέρχονται κατά διαχείριση και νομή τα ακίνητα των Ισραηλιτών που απεβίωσαν στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως και δεν επέστρεψαν προκειμένου να επανεγκατασταθούν στα ακίνητά τους.
Δοθέντος ότι ρητή διάταξη αναφέρεται σε νομή του Ο.Π.Α.Ι.Ε., εσφαλμένα το Ελληνικό Δημόσιο ενέγραψε κατάληψη των άνω ακινήτων, αφού η νομή που εκ του νόμου αποκτά ο Ο.Π.Α.Ι.Ε. επί των ακινήτων των Ισραηλιτών Ελλάδος, είναι δικαίωμα υπέρτερο της πλασματικής κατοχής του Ελληνικού Δημοσίου επί των εν λόγω ακινήτων.
Δοθέντος ότι άγνοια νόμου δεν συγχωρείται, το Ελληνικό Δημόσιο, όπως υποστηρίζει ο Οργανισμός, όφειλε να γνωρίζει ότι ουδέποτε απέκτησε τη νομή των ακινήτων, η οποία δυνάμει των παραπάνω διατάξεων επιφυλάσσετο υπέρ του Ο.Π.Α.Ι.Ε.
Ως εκ τούτου, και οι επόμενες της πλασματικής καταλήψεως πράξεις στερούνται νομικού ερείσματος αφού στηρίχθηκαν στην ανύπαρκτη νομή και άκυρη ως εκ τούτου, επ’ ονόματι του Ελληνικού Δημοσίου.
Η ένδικη διαφορά οδήγησε χθες την «ΕΤΑΔ ΑΕ» να ασκήσει δύο αυτοτελείς πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.
Αναφέρει μεταξύ άλλων πως με την από 19.02.2023 αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, το νπδδ με την επωνυμία «Οργανισμός Περιθάλψεως και Αποκαστάσεως Ισραηλιτών Ελλάδος» αιτείται να υποχρεωθεί το Ελληνικό Δημόσιο να του αποδώσει 20 δημόσια ακίνητα στη Μεσαιωνική Πόλη.
Την υπόθεση χειρίζεται για τον οργανισμό ο δικηγόρος κ. Γιάννης Καραμιχάλης και για την ΕΤΑΔ ΑΕ η κ. Βάλια Διάκου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου