ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Γεραπετρίτης: Οι ευθύνες για τα «Τέμπη» θα αποδοθούν μέχρι τέλους – Η κοινωνία απαιτεί κάθαρση

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Αντι­κει­με­νικό χαρα­κτή­ρισε το πόρισμα της Ειδικής Επι­τρο­πής Εμπει­ρο­γνω­μό­νων για το τραγικό δυστύ­χημα στα Τέμπη ο υπουρ­γός Επι­κρα­τείας, αρμό­διος για θέματα Υπο­δο­μών και Μετα­φο­ρών, Γιώργος Γερα­πε­τρί­της, σε συνέ­ντευξή του στην εκπομπή «Καλη­μέρα Ελλάδα» του τηλε­ο­πτι­κού σταθμού ΑΝΤ1.

Ο κ. Γερα­πε­τρί­της δια­βε­βαί­ωσε πως οι ευθύνες θα απο­δο­θούν μέχρι τέλους, «η ελλη­νική κοι­νω­νία απαιτεί κάθαρση» είπε χαρα­κτη­ρι­στικά και επέ­μεινε ότι το 230 σελίδων πόρισμα δεν στο­χεύει επ’ ουδενί λόγω να συσκο­τί­σει τις συν­θή­κες ούτε και τις ευθύνες για τη σιδη­ρο­δρο­μική τρα­γω­δία στα Τέμπη.

«Η δική μας θέση είναι πολύ ξεκά­θαρη, η απλή ανα­λο­γική απο­τε­λεί τρο­χο­πέδη για την ανά­πτυξη της χώρας, εμείς θέλουμε μία ισχυρή και αυτο­δύ­ναμη κυβέρ­νηση, ως απο­τύ­πωση μίας ισχυρής Ελλάδος», τόνισε ο υπουρ­γός Επι­κρα­τείας και εκτί­μησε ότι μία κυβέρ­νηση συνερ­γα­σίας ετε­ρό­κλητα συντε­θει­μένη θα απο­τε­λούσε πρό­βλημα για τη χώρα.

Ερω­τη­θείς για την πιθα­νό­τητα και τρίτων εκλογών, ο κ. Γερα­πε­τρί­της ξεκα­θά­ρισε πως η Νέα Δημο­κρα­τία δεν θα βάλει τη χώρα στη μέγγενη κιν­δύ­νων. Σε άλλη ερώτηση για τη θέση του προ­έ­δρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρου­λάκη, «ούτε Μητσοτάκης-ούτε Τσίπρας», απά­ντησε ότι μία τέτοια στάση δεν συνάδει με τον κοι­νο­βου­λευ­τι­σμό.

Όταν ρωτή­θηκε σχετικά με τις καταγ­γε­λίες του προ­έ­δρου της Ελλη­νι­κής Λύσης, Κυριά­κου Βελό­που­λου, επε­σή­μανε ότι ουδέ­ποτε έλαβε χώρα συνά­ντηση από την πλευρά της ΝΔ με βου­λευ­τές της Ελλη­νι­κής Λύσης χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας τους εν λόγω ισχυ­ρι­σμούς πολι­τι­κές φαι­δρό­τη­τες. «Δεν έχουμε καμία διάθεση συνερ­γα­σίας με την Ελλη­νική Λύση», είπε χαρα­κτη­ρι­στικά.

Σε ό,τι αφορά στην προ­ο­πτική διε­νέρ­γειας τηλε­μα­χίας, ο υπουρ­γός Επι­κρα­τείας τάχθηκε υπέρ ενός debate ανάμεσα σε όλους τους αρχη­γούς των κοι­νο­βου­λευ­τι­κών κόμ­μα­των και εντό­πισε πολι­τική ανα­κο­λου­θία στη στάση του προ­έ­δρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, σημειώ­νο­ντας ότι ενώ επι­διώ­κει τον σχη­μα­τι­σμό μίας προ­ο­δευ­τι­κής κυβέρ­νη­σης προ­σπα­θεί να απο­κλεί­σει από την τηλε­μα­χία τους πολι­τι­κούς αρχη­γούς των μικρό­τε­ρων κομ­μά­των.

Πηγή ΑΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.