Ειδήσεις

Βρέθηκε προσωρινή λύση για την αποκομιδή των σκουπιδιών

Το «κενό» του ενάμιση μηνός μέχρι και τις οριστικές αποφάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την εγκατάσταση του αναδόχου στην Καθαριότητα, αποφάσισε χτες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου να καλύψει με προσωρινή λύση.
«Με πρόχειρο διαγωνισμό θα προχωρήσουμε στην πρόσληψη εργολάβου για να συνδράμει το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων στο νησί. Πρέπει τουλάχιστον να καλύψουμε αυτή την περίοδο μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και φυσικά μέχρι να παραλάβουμε τα απορριμματοφόρα», δήλωσε μετά το πέρας της συνεδριάσεως, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Σάββας Διακοσταματίου, καθώς ανοίγει παράλληλα και η τουριστική σεζόν και αυξάνονται οι ανάγκες κατακόρυφα.
Θυμίζουμε ότι προχθές με ομόφωνη απόφασή της, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου, ανέδειξε τον οριστικό ανάδοχο (ιδιώτη) που θα αναλάβει το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων στο νησί της Ρόδου. Πρόκειται για την εταιρεία «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ENACT Α.Ε. – ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» η οποία είχε αναδειχθεί ως προσωρινός ανάδοχος τον περασμένο Φεβρουάριο καθώς είχαν εξαντληθεί τα περιθώρια για ενστάσεις ή ασφαλιστικά μέτρα.
Ο διαγωνισμός αφορά την αποκομιδή, μεταφορά και διαχείριση απορριμμάτων –σάρωση μηχανημάτων (μηχανική και χειρονακτική), χορτοκοπή, κλαδοκοπή (μηχανική και χειρονακτική) καθώς και αποκομιδή και διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας του Δήμου Ρόδου.
Στα υπόλοιπα θέματα που αφορούσαν εγκρίσεις έργων –μεταξύ αυτών και έργα για τα σχολικά κτήρια- ψηφίστηκαν όλα με μεγάλη πλειοψηφία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου