Ειδήσεις

«Ετοιμη για να εκραγεί» είναι η παράταξη του δημάρχου Ρόδου

Παραμένει «βαρύ» το κλίμα στους κόλπους της παράταξης του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, μετά και τις επίσημες ανακοινώσεις για την ανάθεση ευθυνών σε αντιδημάρχους, εντεταλμένους συμβούλους και διοικητικά συμβούλια σε επιχειρήσεις, εταιρείες και οργανισμούς του Δήμου.
Όπως έγραψε η «δ», η δυσαρέσκεια ήταν έκδηλη και πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις και παρά το γεγονός πως στο νέο διοικητικό σχήμα, που ανακοίνωσε ο δήμαρχος, φάνηκε καθαρά πως δεν ήθελε να διαταράξει τις ισορροπίες με τους συνεργάτες του ή να κάνει δραματικές αλλαγές και μετακινήσεις ή ‘καρατομήσεις’ με σκληρό χαρακτήρα, τελικώς δεν απέφυγε τα παρατράγουδα. Κάποιοι παραμένουν δυσαρεστημένοι και δεν το κρύβουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, ενώ δεν αποκλείονται και εκπλήξεις στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Η εβδομάδα που πέρασε, δεν ανέδειξε ακόμη πολλά στοιχεία καθώς όσοι άλλαξαν «πόστα», βρίσκονται στην διαδικασία της ενημέρωσης και γι αυτό τον λόγο, περιορίζουν τις δηλώσεις και εμφανίσεις τους.
Ωστόσο, μερίδα των συμβούλων της παράταξης της πλειοψηφίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αλλάξει στάση απέναντι στον ίδιο τον δήμαρχο στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Πρώτος και καλύτερος είναι φυσικά, ο κ. Γιάννης Περδίκης (τέως αντιδήμαρχος οικονομικών) τον οποίο όχι μόνον διέγραψε ο κ. Χατζηδιάκος και δημοσίως σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, αλλά και σε επίσημες δηλώσεις του ξεκαθάρισε προσφάτως ότι δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη.
Η στάση του κ. Περδίκη αποτελεί έναν ‘γρίφο’ προς το παρόν, καθώς ούτε κι εκείνος φαίνεται διατεθειμένος να προχωρήσει σε κάποια προσέγγιση με τον επικεφαλής της παράταξης.
Δεύτερος τη τάξει, που φέρεται έντονα δυσαρεστημένος είναι ο κ. Δημήτρης Τσίκκης, ο οποίος απομακρύνθηκε από την προεδρία της ΔΕΥΑΡ (μία επίσης νευραλγική θέση) την οποία ο κ. Χατζηδιάκος εμπιστεύθηκε στον κ. Αλ. Μανωλάκη –ο οποίος πρέπει να αντιμετωπίσει την ‘ηλεκτρική’ αυτή καρέκλα με τις πολλές ευθύνες και φυσικά με μια σειρά από ατέλειωτα προβλήματα και ανοιχτά μέτωπα, όπως η λειψυδρία στο νησί, το πρόβλημα με τις γεωτρήσεις, η κακοδιαχείριση και οι εκκρεμότητες προηγούμενων διοικήσεων και φυσικά οι λογαριασμοί που πρέπει να αποκατασταθούν. Ο κ. Τσίκκης μπορεί να επικαλέστηκε “αυστηρά προσωπικούς λόγους” αλλά ο ίδιος δεν κρύβει την απογοήτευσή του για την μη αξιοποίησή του σε άλλο πόστο ενώ κάποιοι στα Τριάντα, λένε ότι ετοιμάζει μια πολύ δυναμική ‘επανεμφάνιση’ στα πράγματα του Τοπικού Συμβουλίου και της Κοινότητας. Δεν είναι τυχαίο που στο επόμενο διάστημα διοργανώνεται λαϊκή συνέλευση στα Τριάντα για τα ζητήματα της περιοχής τα οποία έχουν βαλτώσει εδώ και καιρό.
Σφόδρα δυσαρεστημένος φέρεται να είναι και ο κ. Βασίλης Ψυλλάκης ο οποίος δεν κρύβει ανοιχτά την απογοήτευση και την πικρία του καθώς περίμενε ‘αναβάθμιση’ σε άλλη θέση ευθύνης ή αντιδημαρχία. Μάλιστα, ο ίδιος σκέπτεται σοβαρά να επανεξετάσει την στάση του απέναντι στην παράταξη της πλειοψηφίας εφεξής και απέναντι στον ίδιο τον δήμαρχο –αν και δεν φαίνεται να επιλέγει τον δρόμο της ‘διαφοροποίησης’.
Έντονα δυσαρεστημένος με τον κ. Χατζηδιάκο φέρεται να είναι και ο κ. Στέφανος Κυριαζής, ο οποίος από εντεταλμένος σε θέματα Πρασίνου και Περιβάλλοντος ανέλαβε την ευθύνη του νευραλγικού τομέα του Αθλητισμού στον ΔΟΠΑΡ. Ωστόσο, ο ίδιος δυσαρεστήθηκε από την στιγμή που ο τομέας τον οποίο υπηρέτησε, αναβαθμίστηκε σε αντιδημαρχία –την οποία ανέλαβε τελικά η κα Λίτσα Κρεμαστινού- ενώ η κατάσταση με την προεδρία στον ΔΟΠΑΡ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Παρά το γεγονός πως ο κ. Κυριαζής αναλαμβάνει έναν πολύ σοβαρό τομέα, τον Αθλητισμό (που έχει και πολλές ψήφους) ο ίδιος δεν φέρεται ικανοποιημένος. Μέχρι και χτες, ήταν σε συζητήσεις με τον κ. Χατζηδιάκο και βρισκόταν σε αναμονή για το ποιος τελικώς θα αναλάβει την προεδρία στον ΔΟΠΑΡ και ποιος την αντιπροεδρία, ενώ δεν κρύβει την πρόθεσή του να επανεξετάσει την στάση του μέσα στην παράταξη.
Επιπροσθέτως, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΡΜ Α.Ε. κ. Γιάννης Κούρτης, αν και έσπευσε να διασκεδάσει τους λόγους της αποχώρησής του από την ενεργό δράση, επιλέγοντας να παραμείνει μόνον ως επικεφαλής της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τοποθετείται στους δυσαρεστημένους καθώς ο ίδιος επιθυμούσε μία αντιδημαρχία. Ωστόσο απομακρύνθηκε από την προεδρία της ΔΕΡΜ Α.Ε. και δεν αξιοποιήθηκε σε άλλη θέση.
Να σημειωθεί ακόμη, πως και άλλα στελέχη της παράταξης Χατζηδιάκου δεν φέρονται ικανοποιημένα από τις αποφάσεις του, όπως ο κ. Γιώργος Πόκκιας ο οποίος φερόταν να αναλαμβάνει άλλη αντιδημαρχία –αλλά παρέμεινε στην θέση του, αλλά και κ. Γιώργος Κακούλης που ανέλαβε την προεδρία της νευραλγικής ΔΕΡΜ Α.Ε. ενώ ο κ. Αθηνόδωρος Κωσταντίνου που μετακινήθηκε στην αντιδημαρχία της Μεσαιωνικής Πόλης, μάλλον στους δυσαρεστημένους τοποθετείται.
Έχοντας την μισή παράταξη να μοιάζει έτοιμη να εκραγεί, ο κ. Χατζηδιάκος θα πρέπει να επανεξετάσει πλέον σοβαρά την στάση του, ως επικεφαλής και ως δήμαρχος. Παρά το ό,τι ο ίδιος δήλωσε πως στόχος του ανασχηματισμού ήταν η ‘επανεκκίνηση και η νέα δυναμική’, με τέτοιες ενδοπαραταξιακές έριδες και δυσαρέσκειες θα πρέπει να σκεφτεί ότι άνοιξαν μέτωπα που ίσως να στοιχίσουν στις επόμενες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου –την ώρα που υπάρχουν μπροστά πολλά και σοβαρά ζητήματα στο νησί, που άπτονται της ανάληψης πρωτοβουλιών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου