Τοπικές Ειδήσεις

Το Δημοτικό του Κολλεγίου Ρόδου σε πρόγραμμα Erasmus+ KA2

Το Erasmus είναι αναμφίβολα το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα κινητικότητας στον κόσμο. Μέσα απ’ αυτό οι μαθητές, οι δάσκαλοι, οι φοιτητές, οι καθηγητές και το διοικητικό προσωπικό των ευρωπαϊκών σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έχουν τη δυνατότητα να περάσουν κάποιο χρονικό διάστημα σε ένα άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα της ΕΕ και να αποκτήσουν σημαντικά εχέγγυα για το μέλλον τους.

Το Δημοτικό Σχολείο των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ρόδου «Πυθαγόρας» έχει τη μεγάλη χαρά από φέτος και για τα επόμενα δύο χρόνια να συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ KA2 Strategic Partnership Project.

Το πρόγραμμα που συμμετέχει ονομάζεται «Using Mobile Augmented Reality Games to develop key competences through learning about sustainable development» και οι εταίροι που συμμετέχουν είναι οι πιο κάτω:

1. Universitatea din Pitesti, Romania

2. Scoala Gimnaziala “Mircea cel Batran” Pitesti, Romania

3. Rijksuniversiteit Groningen, Netherlands

4. Stichting voor openbaar voortgezet onderwijs Noorden Midden-Drenthe, (Nassau College), Netherlands

5. Panepistimio Aigaiou, University of the Aegean, Greece

6. Ekpaideftiki Etairia Rodou, Greece

7. Centre for Advancement of Research and Development in Educational Technology Ltd [CARDET], Cyprus

8. Dimotiko Scholeio Apostolou Louka, Cyprus

Ο γενικός σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η συνεργασία Πανεπιστημιακών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με Δημοτικά Σχολεία της κάθε χώρας (Ρουμανία, Ολλανδία, Ελλάδα και Κύπρος) για τη δημιουργία και διάδοση παιχνιδιών Επαυξημένης Πραγματικότητας με γενικό θέμα τους 17 στόχους της Βιώσιμης κι Αειφόρου Ανάπτυξης.

Πραγματοποιήθηκε ήδη η πρώτη συνάντηση των εταίρων στο Πιτέστι της Ρουμανίας όπου το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτήριων Ρόδου εκπροσώπησαν ο κ. Σπύρου Σπύρος και ο κ. Κουμπιάδης Σωτήρης. Στα επόμενα 2 χρόνια θα ακολουθήσουν κι άλλες προγραμματισμένες συναντήσεις στην Ολλανδία, στην Κύπρο και την Ελλάδα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου