Τοπικές Ειδήσεις

Εκκληση της Φιλοζωϊκής για τις κακοποιήσεις και εξαφανίσεις ζώων

Αγωνιώδη έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, απευθύνει ο Σύλλογος Φιλοζωϊκής Ρόδου για τα συνεχιζόμενα κρούσματα κακοποίησης και εξαφάνισης ζώων στην Ρόδο –κυρίως γατιών.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε προς την «δ» το μέλος του Συλλόγου κα Τσαμπίκα Πολίτη, οι εξαφανίσεις με αρκετά περίεργο και ξαφνικό τρόπο, δεν περιορίζονται μόνο στην πόλη της Ρόδου, στη Νέα Αγορά κ.λπ. αλλά έχουν καταγγελθεί και από άλλα σημεία του νησιού.
«Ενώ είχαμε ξεκινήσει με την εξαφάνιση 10-13 γατιών από τη Νέα Αγορά (τα οποία έμεναν μέσα, ήταν στειρωμένα και τα φρόντιζαν οι άνθρωποι) όταν δημοσιοποίησα το θέμα, ξεκίνησαν και άλλες μαρτυρίες πολιτών. Συνειδητοποιήσαμε ότι σε πάρα πολλές περιοχές μέσα στην πόλη, κάποιοι ‘μάζευαν’ γάτες. Δεν βρήκαμε ούτε πτώματα, ούτε ίχνη.
Ο αριθμός ανέβηκε στα 280 – 300 γατιά τα οποία χάθηκαν… ξαφνικά από την πόλη της Ρόδου (εξακριβωμένος αριθμός). Επιπλέον, ξεκίνησαν μαρτυρίες και καταγγελίες ότι αυτό συμβαίνει και σε άλλα χωριά ή περιοχές εκτός πόλεως. Στην πόλη σημειώθηκαν εξαφανίσεις κάτω από περίεργες συνθήκες ενώ στα χωριά, είχαμε θανατώσεις, κακοποιήσεις και βασανισμούς με μια εξαίρεση: μία γάτα η οποία ήταν γνωστή και ζούσε εδώ και χρόνια σε συγκεκριμένο σημείο στο κέντρο της πόλης, βρέθηκε πυροβολημένη στο σώμα και στο κεφάλι, πολύ άγρια βασανισμένη και κακοποιημένη!
Πολύ φοβούμαστε λοιπόν, ότι όποιοι το έχουν ξεκινήσει αυτό, το κάνουν τέλεια οργανωμένα και προφανώς για κάποιους λόγους που δεν γνωρίζουμε. Ίσως να είναι και ιδιώτες που θέλουν να καθαρίσουν την Ρόδο ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν κ.λπ. Προφανώς δεν είναι ένας άνθρωπος, μια ομάδα. Είναι πολλοί με διαφορετικά συμφέροντα. Ίσως είναι και συγκυρία.
Έχουμε συνεχώς μαρτυρίες για εξαφανίσεις από όλο το νησί. Το δυσάρεστο είναι ότι αυτοί που το κάνουν, μαζεύουν τις γάτες από γειτονιές ή περιοχές ή σπίτια όπου τις έχουν στειρώσει και τις φροντίζουν».
Επιπροσθέτως, αναφέρθηκαν καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) ότι λευκό βαν, με 3 άντρες με απόχες, γυρίζει και περισυλλέγει γάτες σε διάφορες περιοχές όπως στην συνοικία των Δασκάλων, στις 7 Βαγιές και αλλού, κάνοντας χρήση του ονόματος της Φιλοζωϊκής Ρόδου, με την δικαιολογία ότι θα τις στειρώσει.
«Η Φιλοζωϊκή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όλο αυτό κι επίσης δεν έχουμε πρόγραμμα στειρώσεων αυτό το διάστημα», δήλωσε η κα Πολίτη.
Να σημειωθεί πως ήδη έχουν αποφασίσει να κινηθούν νομικά με τον πρόεδρο της Φιλοζωικής Ρόδου κ. Γιώργο Κυπραίο, να προτίθεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει μήνυση.
Μάλιστα η μήνυση δεν θα κατατεθεί μόνο εκ μέρους της Φιλοζωικής Ρόδου αλλά και εκ μέρους άλλων έξι μεγάλων φιλοζωικών σωματείων του εξωτερικού.
«Ενοχλήθηκαν και άλλα φιλόζωα σωματεία, όπως το φιλοζωικό σωματείο της Γερμανίας Flying cats που έρχονται στην Ρόδο εθελοντικά και κάνουν στειρώσεις. Επίσης υπάρχουν και άλλοι φιλόζωοι ιδιώτες που βοηθούν σε υιοθεσίες κ.λπ.»
Οι Flying cats έχουν ήδη απστείλει επιστολή προς τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, ζητώντας την παρέμβασή του ενώ αναφέρεται πως ήδη έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνουν υπογραφές για το ζήτημα που έχει λάβει διαστάσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου