Για ενδεχόμενο επιστράτευσης στην Τουρκία μίλησε ο πρόεδρός της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνπροκαλώντας ερωτηματικά για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην πόλη Kahramanmara της νοτιονατολικής Τουρκίας δήλωσε «ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση αν και δεν υπάρχει τώρα άμεση ανάγκη. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας ανάστασης. Μετά τις συσκέψεις που κάναμε με τη στρατιωτική ηγεσία και κληθεί ο λαός μας με φύλλα πορείας, ο λαός θα σπεύσει με πρώτο εμένα».

Ο Ερντογάν στην ομιλία του ανέφερε πως η σημερινή έκταση της Τουρκίας φτάνει τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ όπως είπε «που φτάσαμε εδώ… Απο τα 18 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα».

Αμέσως μετά τις δηλώσεις αυτές δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι έψαξαν μέσω του e-devlet τα φύλλα πορείας τους και να μάθουν το πού θα πάνε σε περίπτωση επιστράτευσης, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει όλο το σύστημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του κράτους.

Η Τουρκία για 35η ημέρα συνεχίζει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στο Αφρίν της Συρίας και ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε πως «σκοτώθηκαν 1873 τρομοκράτες».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ