Ειδήσεις

Η Τρόικα αμφισβητεί το πλεόνασμα και μπλοκάρει το «δώρο Πάσχα» σε ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους

Παρόλο που οι εταίροι/πιστωτές στηρίζουν την κυβέρνηση ενόψει ευρωεκλογών/αυτοδιοικητικών εκλογών, οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας «ψαλίδισαν» το πρωτογενές πλεόνασμα κατά τις συνομιλίς που είχαν χθες στο υπουργείο Οικονομικών. Αμφισβήτησαν τόσο το μέγεθός του, όπως το προσδιορίζει η ελληνική πλευρά, όσο -κυρίως- τη βιωσιμότητά του, δηλαδή τη διάρκεια που θα έχει τα επόμενα χρόνια.

Ετσι, έκριναν ότι ένα μέρος πρέπει να μετακυληθεί το 2014 και αυτό σημαίνει ότι οι εκπρόσωποι των πιστωτών αναγνωρίζουν στην κυβέρνηση το δικαίωμα να διανείμει ένα μικρότερο ποσό από το υπεσχημένο σε ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί για τη στήριξη με έκτακτο επίδομα («δώρο Πάσχα») αστυνομικών, στρατιωτικών και λιμενικών, όπως επίσης συνταξιούχων που παίρνουν σύνταξη από 1.000 ευρώ και κάτω το μήνα.

Kυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι θα μοιραστούν τουλάχιστον 700 εκ ευρώ, αλλά αναγνωρίζουν ότι η Τρόικα εγείρει σοβαρές επιφυλάξεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου