Ειδήσεις

Υπόθεση Novartis: Συνελήφθη ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» για εξαπάτηση επιχειρηματιών

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση

O πρώην υπεύθυνος Επικοινωνίας της Novartis από κοινού με άλλα δύο άτομα, φέρεται να εξαπατούσε επιχειρηματίες, αποσπώντας χρηματικά ποσά για τη γρήγορη χορήγηση τραπεζικών δανείων.

Ειδικότερα, οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα παρουσιάζονταν ως αντιπρόσωποι μεγάλης εταιρείας του εξωτερικού, η οποία στην πραγματικότητα ήταν εικονική, και έπειθαν επιχειρηματίες ότι μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν υψηλά και χαμηλότοκα δάνεια από τράπεζες της Μέσης Ανατολής, κυρίως του Κατάρ.

Οι δράστες εξαπατούσαν τα θύματά τους εισπράττοντας τα λεγόμενα έξοδα φακέλου, αναλαμβάνοντας δηλαδή τη σύνταξη του δανειακού φακέλου του υποψήφιου θύματος έναντι αμοιβής που κυμαινόταν από 5.000 έως 50.000 ευρώ κι ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια του εκάστοτε επιχειρηματία.

Από την παράνομη δράση τους κατάφεραν να αποσπάσουν το ποσό των 600.000 ευρώ.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες οκτώ επιχειρηματιών οι οποίοι πλήρωσαν τα έξοδα φακέλου, ωστόσο δεν έλαβαν ποτέ κάποιο δάνειο.

Η ΕΛΑΣ εκτιμά πως μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες θα προκύψουν περισσότερα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου