Ειδήσεις

TUI: Ελλάδα, Τουρκία και Ισπανία, «απογειώνουν» τις κρατήσεις

H Ελλάδα μεταξύ των αγαπημένων προορισμών της TUI 

H Ελλάδα, η Ισπανία και η Τουρκία αποτελούν τους κορυφαίους προορισμούς για την ΤUI, με μεγάλη συνεισφορά στις κρατήσεις, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του κορυφαίου ταξιδιωτικού οργανισμού, για το 2019.

Ειδικότερα, η Τουρκία σημειώνει σημαντική αύξηση των κρατήσεων σε όλες τις αγορές, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση της Αιγύπτου. Συνολικά, η Ισπανία και η Ελλάδα συνεχίζουν να είναι μεταξύ των αγαπημένων προορισμών των παραθεριστών της TUI από την Ευρώπη.

Η Ισπανία παραμένει στην πρώτη θέση μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών διακοπών, όπως αναμενόταν, με τη ζήτηση να έχει εξομαλυνθεί.

Η Ελλάδα, από την άλλη, καταγράφει αύξηση των κρατήσεων από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου εφέτος.

Επιπλέον, τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων καθίστανται ολοένα και πιο δημοφιλή σε ολόκληρη την Ευρώπη, ιδίως στις Σκανδιναβικές χώρες, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Επίσης, εκτός από τις ΗΠΑ, ισχυρή ζήτηση καταγράφεται για το Μεξικό, την Καραϊβική, την Τζαμάικα και την Κούβα, καθώς και σε προορισμούς στον Ινδικό Ωκεανό. Νέοι προορισμοί στα φυλλάδια της TUI Νέες χώρες διακοπών έχουν συμπεριληφθεί στα φυλλάδια της TUI για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Οι παραθεριστές της TUI στις Σκανδιναβικές χώρες και στην Αυστρία έχουν τώρα τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο Μαυροβούνιο ή την Αλβανία. Οι Γερμανοί πάλι μπορούν να κάνουν κράτηση για την Αλβανία ως νέο ταξιδιωτικό προορισμό. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η TUI προσφέρει τώρα εκδρομές στην Καλαβρία, ενώ ένας άλλος αναδυόμενος, δημοφιλής προορισμός είναι η Κύπρος, η οποία κερδίζει σε δημοτικότητα στη γερμανική ταξιδιωτική αγορά. Μάλιστα, η TUI fly έχει συμπεριλάβει στο καλοκαιρινό της πρόγραμμα τη Λάρνακα, προσφέροντας 20.000 θέσεις.

Το φαινόμενο Sunshine Saturdays

Mε τον χειμώνα καλά να κρατεί συνεχίζεται και φέτος το φαινόμενο των τελευταίων χρόνων, γνωστό ως Sunshine Saturdays, κρατήσεις, δηλαδή, που υλοποιούνται τα πρώτα σαββατοκύριακα του έτους, για καλοκαιριές διακοπές, σε ηλιόλουστους παραθαλάσσιους προορισμούς. Σύμφωνα με την TUI, το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη κατά τα πρώτα σαββατοκύριακα του έτους, για αρκετά χρόνια. Η πιο δημοφιλής ημέρα κράτησης καλοκαιρινών διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία ήταν η 12η Ιανουαρίου, όταν 10.000 κρατήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία, με τη συμμετοχή περισσότερων από ένα εκατομμύριο Γερμανών, οι οποίοι αναζήτησαν διακοπές, απευθυνόμενοι σε ένα από τα καταστήματα ή στην ιστοσελίδα του μεγαλύτερου τουριστικού ομίλου στον κόσμο. Σε γενικές γραμμές, πολλοί παραθεριστές δείχνουν αποφασισμένοι να κάνουν κράτηση από νωρίς, για να αποφύγουν τους συμβιβασμούς σχετικά με τον αγαπημένο τους προορισμό και την περίοδο διακοπών τους.

Το 2018, περίπου το 50% των ταξιδιωτών της TUI Γερμανίας έκανε την κράτηση για το ταξίδι του τουλάχιστον πέντε μήνες νωρίτερα. Σύμφωνα με μια ανάλυση των πρόσφατων κρατήσεων, ο Ιανουάριος είναι ο μήνας κατά τον οποίο «απογειώνονται» οι κρατήσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές. Σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, στη Σκανδιναβία και τη Γαλλία παρατηρείται άνοδος των κρατήσεων τις Κυριακές και όχι τα Σάββατα. Ενώ στις Κάτω Χώρες, το Βέλγιο και την Αυστρία, οι περισσότεροι ταξιδιώτες λαμβάνουν την απόφαση για τις διακοπές τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και κάνουν κράτηση τη Δευτέρα.

Αύξηση του ποσοστού των online κρατήσεων

Η ανάλυση των κρατήσεων δείχνει επίσης ότι το smartphone και το tablet παίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στον προγραμματισμό και τις κρατήσεις διακοπών. Στη Σκανδιναβία, πάνω από το 80% των κρατήσεων γίνονται online. Στη Γερμανία και την Αυστρία, αντίθετα, οι εν δυνάμει ταξιδιώτες επιλέγουν να επισκεφθούν κάποιο κατάστημα προκειμένου να ενημερωθούν για τις προσφορές που υπάρχουν. Ωστόσο, το ποσοστό των online κρατήσεων αυξάνεται σταθερά και στις γερμανόφωνες περιοχές. Περίπου οι μισοί Ευρωπαίοι ταξιδιώτες της TUI κάνουν online κράτηση, με το ποσοστό των online κρατήσεων να αυξάνεται σταθερά κατά 26% τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οι απευθείας κρατήσεις μέσω των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας της TUI έχουν επίσης αυξηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι κινητές κρατήσεις θα γίνουν όλο και πιο σημαντικές στο μέλλον. Οι εφαρμογές κινητού της TUI χρησιμοποιούνται ήδη από περίπου 5,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου