Οργή και αγανάκτηση επικρατεί καθ’ άπασαν την Δωδ/νησο (βλέπε επ’ αυτού και σελ. 6) μετά τις επαίσχυντες και προδοτικές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερού ότι πρέπει και στα Δωδ/νησα να γίνει μια Συμφωνία τύπου Πρεσπών!
Η καθολική εντύπωση που επικρατεί είναι ότι ο βουλευτής υπαινίσσεται “συνθηκολόγηση” με την Τουρκία, με την παράδοση εθνικής κυριαρχίας, κατά το πρότυπο της Συμφωνίας των Πρεσπών!!
Ακολουθούν δηλώσεις επωνύμων προσώπων για τις πρωτάκουστες αθλιότητες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ:
«Η κυβέρνηση προετοιμάζει
τη μεταφορά του μοντέλου
της Συμφωνίας
των Πρεσπών
στο Αιγαίο»

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για κάποιους, η έννοια και η λέξη Πατρίδα δεν σημαίνει τίποτα, μας το έχουν αποδείξει.
Για εμάς, σημαίνει πολλά.
Η κυβέρνηση, είναι σαφές, ότι προετοιμάζει τη μεταφορά του μοντέλου της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Αιγαίο. Ένα μοντέλο που συνδέεται με απαράδεκτες εθνικές υποχωρήσεις που, στην περίπτωση του Αιγαίου, θα μετατραπούν και σε παραχωρήσεις.
Τι εννοούν αυτοί που μας καλούν, εμμέσως, να κάνουμε για το Αιγαίο μια αντίστοιχη συμφωνία με αυτή των Πρεσπών;
– Να δεχτούμε την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης;
– Να παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας να αυξήσουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια;
– Να αποδεχθούμε τη συνεκμετάλλευση μαζί με την Τουρκία των κοιτασμάτων στο Αιγαίο;
– Να μην ανακηρύξουμε ΑΟΖ;
– Να αναγνωρίσουμε γκρίζες ζώνες και να παραχωρήσουμε βραχονησίδες;
– Να φύγει ο στρατός από τα νησιά μας;
Είναι ξεκάθαρο ότι η επικείμενη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, μόνο ανησυχία προκαλεί.
Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ενωμένοι γιατί φαίνεται ότι στο παρασκήνιο κάποιοι εξυφαίνουν και άλλες συμφωνίες, ανάλογες με αυτή των Πρεσπών.
Και κάτι τελευταίο: οι Δωδεκανήσιοι δεν ζηλεύουν τους Μακεδόνες για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τους ζηλεύουν, όμως, για το εθνικό φρόνημα και την ευαισθησία τους, για τον τρόπο με τον οποίο αντιστέκονται σε αυτή την καταστροφική συμφωνία. Και είναι μαζί τους».

Νικητιάδης:
Ανακαλέστε στη τάξη
τον κ. Καματερό

Με αφορμή την ομιλία του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Καματερού και όσα ανέφερε κατά τη συζήτηση της συμφωνίας των Πρεσπών στο Εθνικό Κοινοβούλιο σε σχέση με την Δωδεκάνησο, ο τ. υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού και π. βουλευτής Δωδεκανήσου Γ. Νικητιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καματερός, εκφράζοντας “συναισθήματα ζήλιας”, όπως είπε, για το γεγονός ότι η Δωδεκάνησος δεν έχει μια παρόμοια συμφωνία με την Τουρκία, όπως αυτή που φέρανε για ψήφιση ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα Σκόπια, προφανώς δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα που οφείλει η κυβέρνηση να ανατάξει επαναφέροντας στη τάξη τον βουλευτή της.
Με τις δηλώσεις του μπροστά στο Εθνικό Κοινοβούλιο ο κ. Καματερός, δείχνει ότι, ή δεν έχει ιδέα από το διεθνές δίκαιο και τις ισχύουσες με το καθεστώς της Δωδεκανήσου διεθνείς συνθήκες, ή ότι τελεί σε διατεταγμένη υπηρεσία ενόψει του προσεχούς ταξιδιού του κ. Τσίπρα στη Τουρκία.
Ας ελπίσουμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι συμβαίνει το πρώτο. Στο άμεσο μέλλον θα φανεί…
Σε κάθε περίπτωση, επειδή παρόμοιες δηλώσεις πολύ εύκολα μπορεί να αποτελέσουν κερασάκι στη τούρτα των γειτόνων μας, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει πάραυτα να ανακαλέσει στη τάξη τον Βουλευτή του. Οφείλει να ξεκαθαρίσει ότι η πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης, ουδεμία σχέση έχει με όσα επιπόλαια και επικίνδυνα ταυτοχρόνως κατέθεσε ο βουλευτής της ενώπιον του Εθνικού Κοινοβουλίου.
Ο κ. Καματερός παραλλήλως, ας σκύψει να ακούσει τη φωνή και την οργή των συμπατριωτών μας Δωδεκανησίων σε σχέση με όσα δήλωσε, και ας προσπαθήσει να ανασκευάσει τις ανήκουστες δηλώσεις του. Αυτό απαιτείται ως ελάχιστη προσπάθεια διατήρησης της υστεροφημίας του.

Μίκα Ιατρίδη:
«Να μας πει άμεσα η
Κυβέρνηση αν διεξάγει
μυστική διπλωματία και με
την Τουρκία για τα
Δωδεκάνησα μας! Δεν είναι
θέμα Καματερού.
Είναι θέμα ΣΥΡΙΖΑ».

Η π. βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, με αφορμή την ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καματερού στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά την μυστική διπλωματία των κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά με τα Σκόπια, που οδήγησε στη Συμφωνία των Πρεσπών…
Μετά τη διαβεβαίωση του κ. Κοτζιά, πριν φύγει από την Κυβέρνηση, ότι θα «λύσει» και τα ζητήματα με την Αλβανία, γεγονός που υποδηλώνει ότι και στην περίπτωση αυτή η Κυβέρνηση διεξάγει μυστική διπλωματία…
…Ήρθαν οι πρωτοφανείς δηλώσεις του κ. Καματερού στη Βουλή των Ελλήνων, οι οποίες, ουσιαστικά, υποστηρίζουν τις πάγιες και παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τα νησιά μας!
Πρώτη φορά στη Βουλή των Ελλήνων ακούγονται τέτοιες, επικίνδυνες, δηλώσεις.
Η Κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει, άμεσα, αν διεξάγει και με την Τουρκία μυστική διπλωματία και, κυρίως, τι σκοπεύει να διαπραγματευθεί ο κ. Τσίπρας με τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Ερντογάν, ενόψει της επικείμενης επίσκεψής του στην γειτονική χώρα.
Φοβάμαι, λοιπόν, ότι δεν είναι θέμα του κ. Καματερού. Είναι θέμα Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!».

Δήλωση της Ελευθερίας
Φτακλάκη, υποψήφιας
βουλευτή Δωδεκανήσου με
το ΚΙΝ.ΑΛ. περί της θέσης
του Ηλία Καματερού, για το
Αιγαίο και τη Συμφωνία
των Πρεσπών

Ο κοινοβουλευτικός λόγος πρέπει να είναι πάντα μετρημένος, μελετημένος και τεκμηριωμένος. Αλλά πάνω από όλα πρέπει να διατυπώνεται προς την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. Η χθεσινή δήλωση, από το βήμα της Βουλής, του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα κ. Η. Καματερού δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι πληροί καμία από αυτές τις προδιαγραφές. Η πρόταση (και ευχή!!!!) του για αξιοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών ως υπόδειγμα για την επίλυση και των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Αιγαίο είναι εγκληματικά επικίνδυνη για τα ελληνικά συμφέροντα στο Αιγαίο καθώς ενέχει την έμμεση πλην σαφή αναγνώριση τουρκικών αξιώσεων για θέματα οπως π.χ. η υφαλοκρηπίδα, τα χωρικά ύδατα, η ΑΟΖ, το Καστελλόριζο, κλπ.
Αλήθεια ο κ. Καματερός θέλει να τεθούν αυτά τα θέματα ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την Τουρκία;Ανατρέπεται δηλαδή όλη η στρατηγική της χώρας τα τελευταία πενήντα χρόνια στο ζήτημα αυτό; Αγνοεί ο κ. Καματερός τις ρυθμίσεις του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας οι οποίες δικαιώνουν τις ελληνικές θέσεις και μάλιστα ζητά να τεθούν οι θέσεις αυτές στην ίδια μοίρα αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης με μια χώρα που μέχρι και σήμερα αρνείται να κυρώσει τη Συνθήκη των Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας;
Δεν έχουμε εμείς οι Δωδεκανήσιοι ανάγκη τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας αρκεί. Το ζητούμενο είναι εαν η κυβέρνηση, την οποία ο κ. Καματερός στηρίζει με την ψήφο του θέλει να την εφαρμόσει!!!!
Όσο για την αποστροφή του λόγου του, με την οποία απευθήνθηκε στους Μακεδόνες, λέγοντας ότι τους ζηλεύει που έχουν τη Συμφωνία των Πρεσπών για τη ρύθμιση των θεμάτων τους, εκτιμώ πως μια απλή βόλτα σε οποιαδήποτε περιοχή της Μακεδονίας (είτε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είτε στο πιο απομακρυσμένο ορεινό χωριό) θα τον πείσει για το εάν οι Μακεδόνες συμφωνούν μαζί του ή όχι και για το πόσο άστοχη και εκτός πραγματικότητας υπήρξε η τοποθέτησή του.
Θα έκλεινα λέγοντας “κρίμα” αλλά δεδομένης της σημασίας των κυβευμάτων θεωρώ ορθότερο να πω “ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!”

ΔΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ι. ΔΡΑΚΟΣ:
«Για το Αιγαίο ΔΕΝ θα
μιλήσετε ΠΟΤΕ!»

«Οι κατάπτυστες δηλώσεις βουλευτή Δωδεκανήσου της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προσβάλλουν τη νοημοσύνη και την ύπαρξη των Ελλήνων πολιτών και ειδικότερα των Δωδεκανησίων. Προκαλούν οργή. Αποκαλούν τους Σκοπιανούς Μακεδόνες εντός της Βουλής των Ελλήνων, αναγνωρίζουν ξεδιάντροπα την άνευ όρων προσφορά του ονόματος της Μακεδονίας σε μία ξένη χώρα, ενώ ονειρεύονται αντίστοιχες συμφωνίες (που μόνο εκείνοι ξέρουν τι θα περιλαμβάνουν) για τα Δωδεκάνησα.
Η απερχόμενη κυβέρνηση και οι απερχόμενοι βουλευτές της, ΔΕΝ νομιμοποιούνται να μιλούν, αλλά ούτε και να εκπροσωπούν τα Δωδεκάνησα. Έχουν από καιρό απολέσει τη λαϊκή εντολή.
Στην κυβέρνηση που ξεπούλησε την Ελλάδα και τους Έλληνες, μόνο ένας δρόμος υπάρχει. Η έξοδος.
Για το Αιγαίο ΔΕΝ θα μιλήσετε ποτέ. Δεν θα το επιτρέψουμε εμείς.

Η ΝΟΔΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Συμφωνία τύπου »Πρεσπών» η οποία καταπατεί την εθνική πολιτική δεκαετιών της χώρας μας, φαίνεται ότι ονειρεύεται να υιοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στο Αιγαίο! Η χθεσινή ομιλία του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερού στη Βουλή ήταν άκρως αποκαλυπτική για τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς των σημερινών κυβερνώντων! Ο κυβερνητικός βουλευτής χωρίς αιδώ δήλωσε ότι… ζηλεύει τους Μακεδόνες για την συμφωνία που βρίσκει αντίθετη την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού και θα ήθελε κάτι ανάλογο στη Δωδεκάνησο και στο Αιγαίο! Ο κ. Καματερός προφανώς δεν έχει ακουστά τη συνθήκη της Λωζάννης αλλά και τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για την ανάγκη αναθεώρησης της σύμφωνα με τις δικές του επιδιώξεις! Δηλώσεις προκλητικές και ανιστόρητες λίγο πριν από το επίσημο ταξίδι του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην γείτονα χώρα! Τυχαίο;
Εκτός των άλλων ο βουλευτής εκθέτει ανεπανόρθωτα και την ίδια την κυβέρνηση του αφού παρουσιάζει το Αιγαίο ως ξέφραγο αμπέλι όπου οι «απέναντι» μπορούν να κάνουν ότι θέλουν! Καλούμε τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας να μας απαντήσει αν πράγματι οι «γείτονες» αλωνίζουν ανενόχλητοι στο Αιγαίο και στα νησιά μας…
Καλούμε, κυρίως, την ίδια την κυβέρνηση, να αποδοκιμάσει άμεσα τα όσα είπε ο κ. Καματερος. Σε διαφορετική περίπτωση η σιωπή θα θεωρηθεί ως συνενοχή.
Να δηλώσουμε στον κ. Καματερό ότι ευτυχώς για το Αιγαίο, ο χρόνος δεν θα επιτρέπει να το μετατρέψουν σε νέα…Μακεδονία! Οι εκλογές θα στείλουν στα σπίτια τους και τον κ. Καματερό και όλη την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και δεν θα προλάβουν να υλοποιήσουν τα ανιστόρητα και θλιβερά σχέδια τους σε βάρος του Αιγαίου και της χώρας μας!

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ