Τοπικές Ειδήσεις

Αναβλήθηκε εκ νέου η εκδίκαση της πρώτης αγωγής αστικής ευθύνης για την πλημμύρα του Νοεμβρίου 2013

Για την 26η Σεπτεμβρίου 2019, αναβλήθηκε χθε η εκδίκαση ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, της πρώτης αγωγής αστικής ευθύνης του Δημοσίου για την φονική πλημμύρα του Νοεμβρίου του έτους 2013 στην Κρεμαστή Ρόδου, που υποβλήθηκε από 8 οικείους της αδικοχαμένης σε ηλικία μόλις 36 ετών Αναστασίας Κατσαρού του Ιωάννη.
Η αγωγή στρέφεται κατά του Δήμου Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ελληνικού Δημοσίου, όπως εκπροσωπείται από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον υπουργό Αμυνας, τον υπουργό Εσωτερικών, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον υπουργό Οικονομικών.
Το αίτημα αναβολής υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δια του νομικού της συμβούλου κ. Γ. Φιλιππάκου και τον Δήμο Ρόδου δια του νομικού του συμβούλου κ. Δημ. Σαλαμαστράκη.
Το Ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπήθηκε από την κ. Μαρία Ελευθερίου και οι ενάγοντες από τον δικηγόρο κ. Γρ. Μαντράκη.
Οι οικείοι της αδικοχαμένης εκπαιδευτικού διεκδικούν με την 90σέλιδη αγωγή τους εύλογη αποζημίωση για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν συνολικού ύψους 2,8 εκατ. ευρώ.
Οι ενάγοντες θεωρούν ότι οι εναγόμενοι με παράνομες πράξεις, παραλείψεις, υλικές ενέργειες και παραλείψεις υλικών οργάνων τους κατά την άσκηση της δημόσιας εξουσίας που τους έχει ανατεθεί προκάλεσαν τον θάνατο της οικείας τους εξαιτίας πνιγμού στον Κρεμαστενό ποταμό.
Η 36χρονη εργαζόταν στο 12θέσιο δημοτικό σχολείο του Παραδεισίου και είχε αναχωρήσει λόγω της διακοπής των μαθημάτων εξαιτίας της κακοκαιρίας από το σχολείο το μεσημέρι της 22ας Νοεμβρίου 2014 με το αυτοκίνητο του συναδέλφου της Κων/νου Αργυρόπουλου του Γεωργίου, ηλικίας 50 ετών, που ομοίως πνίγηκε, για να μεταβεί στην οικία της.
Παρασύρθηκαν από τα ρεύματα της νεροποντής και διασώθηκε μόνο ο τρίτος επιβάτης του οχήματος Ιωάννης Γκίζης του Ευαγγέλου, που κατόρθωσε να πιαστεί από ένα σίδερο που προεξείχε στη βάση της γέφυρας της Κρεμαστής.
Το πτώμα της 36χρονης βρέθηκε μετά από έρευνες την 23η Νοεμβρίου 2014.
Θυμίζουμε ότι για 18η Απριλίου 2019 έχει αναβληθεί η εκδίκαση της δεύτερης αγωγής αστικής ευθύνης του Δημοσίου από οικείους αδικοχαμένου στην φονική πλημμύρα του Νοεμβρίου του έτους 2013 στην Κρεμαστή.
Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο έχουν προσφύγει η χήρα και ο γιος, του Κωνσταντίνου Αργυρόπουλου του Γεωργίου κατά του Δήμου Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ελληνικού Δημοσίου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Υπουργό Οικονομικών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου