Ρεπορτάζ

Εγκρίθηκε η έκθεση πεπραγμένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Εγκρίθηκε ομοφώνως η «Εκθεση πεπραγμένων α’ εξαμήνου έτους 2021 της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» κατά την χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.
Στην εισήγησή του, ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, που είναι και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΝΑι, υπογράμμισε τα εξής:
«Οι Οικονομικές Επιτροπές ενισχύθηκαν με αρμοδιότητες (και στον α’ και στον β’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης –λόγω ‘Κλεισθένη’). Εμάς, ως περιφέρεια, δεν μας επηρέασε σε ό,τι αφορά στην σύνθεση. Βεβαίως ενισχύθηκε σε διάφορα θέματα.
Η Οικονομική μας Επιτροπή συμπλήρωσε δύο χρόνια και στην επόμενη συνεδρίαση μαζί με την εκλογή νέου προεδρείου θα εκλέξουμε και νέα μέλη. Με εξαίρεση τους τρεις που ορίζονται από τον Νόμο –σ’ εμάς είναι οι δύο αντιπεριφερειάρχες που ΔΕΝ αντικαθίστανται. Τα υπόλοιπα μέλη (8 στον αριθμό) θα εκλεγούν στις 9 Ιανουαρίου 2022 σε συνεδρίαση που θα γίνει στην Ρόδο». Ο κ. Χατζημάρκος ευχαρίστησε τα μέλη της υφιστάμενης επιτροπής για τη συνδρομή τους καθώς αυξάνεται συνεχώς ο όγκος της εργασίας –λόγω έργων κ.λπ.- εξαίροντας τη συμβολή και την αποτελεσματικότητά τους.
Στο α’ εξάμηνο έγιναν 10 συνεδριάσεις και ελήφθησαν 411 αποφάσεις σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων.
«Δεκάδες έργα πέρασαν από την Ο.Ε. όλο αυτό το διάστημα χωρίς να ξεχνάμε την γραφειοκρατική διαδικασία (καθαρογραφή εγγράφων, έλεγχος κ.λπ.) ενώ και το 2021 φτάσαμε σε αριθμό – ρεκόρ σε έργα που εγκρίθηκαν σε σχέση με άλλες περιφέρειες. Αυτή τη στιγμή η ΠΝΑι και οι υπηρεσίες της, υποστηρίζουν και άλλες υπηρεσίες, υπουργεία, Κτηματολόγιο κ.λπ. ενώ προστέθηκε και ο ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου. κι αυτό γιατί τον Μάιο του 2020 ιδρύθηκε μεν αλλά χωρίς καμία στελέχωση.
Είμαι ωστόσο χαρούμενος, διότι πριν από δέκα μέρες μετά από συνεννόηση με το ΥΠ. Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, πέρασαν οι διατάξεις για να προχωρήσει η στελέχωση του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου.
Εκεί που είναι δεκάδες τα έργα, έχει υποστηριχθεί μόνον από την Δ/νση Τεχνικών Εργων Δ/σου και όχι των Κυκλάδων. Καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό δεν είναι βιώσιμο, και δεν μπορούμε να προσθέτουμε έργα με αυτό τον ρυθμό», όπως είπε.
Κλείνοντας ο περιφερειάρχης απάντησε σε επιμέρους ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Ο.Ε. ενώ σε ό,τι αφορά στον τρόπο συνεδριάσεων, υπογράμμισε πως με την πανδημία του κορωνοϊού, δεν μπορούν να γίνονται διά ζώσης παρά μόνον μέσω τηλεδιάσκεψης.
*Κατά την ψηφοφορία, η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε ΚΑΤΑ. Οι παρατάξεις των κ.κ. Μ.Γλυνού και Χ. Κόκκινου ψήφισαν επίσης ΥΠΕΡ, οι κυρίες Γαμπιεράκη και Πάπιτση ψήφισαν ΥΠΕΡ, οι κ.κ. Θ.Σωτρίλλης και ο Γ. Φλεβάρης ψήφισαν ΥΠΕΡ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου