Τοπικές Ειδήσεις

Προσλήψεις για στελέχωση της Πολιτικής Προστασίας

Προσλήψεις για την στελέχωση των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας με στόχο την διενέργεια ιχνηλάτησης σε θέματα κρουσμάτων του κορωνοϊού, ανακοίνωσε χτες με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Ευστρατίου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στους καθαρισμούς των ρεμάτων στα νησιά, την ευθύνη των οποίων έχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
«Αφενός, στέλνουμε σε όλα τα νησιά της περιοχής ευθύνης μας (ανεξαιρέτως από τα μικρότερα μέχρι τα μεγαλύτερα) τα Rapid Tests αντιγόνου. Επιπροσθέτως, ύστερα από τηλεδιάσκεψη με τον κ. Νίκο Χαρδαλιά, αναμένουμε στην 4 Ιανουαρίου 2021, δώδεκα άτομα τα οποία θα ανήκουν στην Πολιτική Προστασία και θα ενταχθούν στην δύναμη της ΠΝΑι. Είναι έξι άτομα για τα Δωδεκάνησα και έξι άτομα για τις Κυκλάδες. Τα τέσσερα θα είναι εδώ στη Ρόδο, για ιχνηλάτηση ενώ τα δύο στην Κω. Αναλόγως δύο στην Σύρο, δύο στη Νάξο και δύο στην Σαντορίνη. Από εκεί και πέρα, εάν περιοριστούν τα κρούσματα και βελτιωθεί η κατάσταση, θα ασχοληθούν με θέματα της Πολιτικής Προστασίας και θα παραμείνουν για ένα οκτάμηνο».
Σημειώνεται πως η Πολιτική Προστασία θα προσλάβει σε αυτό το πλαίσιο 450 άτομα με απώτερο στόχο να δημιουργηθούν Κέντρα Πολιτικής Προστασίας σε κάθε τόπο.
«Στην Ρόδο σχεδιάζουμε ένα πλήρες Κέντρο Πολιτικής Προστασίας που θα ελέγχει τα πάντα –σεισμούς, πλημμύρες, κ.λπ. που είναι στην αρμοδιότητα της υπηρεσίας αυτής» είπε χαρακτηριστικά.
Για τα ρέματα, ο κ. Ευστρατίου είπε τα εξής:
«Για τους καθαρισμούς ρεμάτων, θα προχωρήσουμε στην σύναψη μιας προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Ρόδου για να συνεχίσουμε σε κάποιες ενότητες για στοχευμένες παρεμβάσεις. Πρόσφατα, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, είδαμε ότι δεν σημειώθηκαν προβλήματα λόγω της φροντίδας μας, να καθαρίσουμε τα ρέματα και τα ποτάμια, έγκαιρα. Παρά το γεγονός πως ο όγκος του νερού από τις βροχές ήταν πάρα πολύ μεγάλος, όλα πήγαν καλά χωρίς ιδιαίτερες ζημιές».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου