του Μιχάλη Τεζάρη

Σε «τοίχο» έχουν πέσει οι έως τώρα έρευνες των αρχών που συμμετέχουν στην προσπάθεια εντοπισμού του 21χρονου φοιτητήτα ίχνη του οποίου χάθηκαν την περασμένη Κυριακή στην Κάλυμνο. Η υπόθεση της εξαφάνισης του Νίκου Χατζηπαύλου έχει προβληματίσει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και της πυροσβεστικής, καθώς υπάρχουν εμφανή κενά στην εξέλιξή της, ενώ τα σενάρια απο το νησί  σχετικά με την υπόθεση δίνουν και παίρνουν.

Αποτελεί αξιοπερίεργο γεγονός πως ο νεαρός έφυγε απο το σπίτι του την ημέρα της εξαφάνισής του, χωρίς να πάρει μαζί του το κινητό του τηλέφωνο. Αυτό οδηγεί σε δύο συμπεράσματα.

Πρώτον, είτε ο νεαρός έφυγε γρήγορα και αναστατωμένος, αδιαφορώντας για τα προσωπικά του αντικείμενα και ενδεχομένως για την εμφάνισή του είτε ήταν μια συνειδητή ενέργεια που σκοπό είχε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καθυστέρηση του εντοπισμού του.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της έρευνας εμφανίζονται σαν κάτι να μην “κολλάει” στο όλο γεγονός. Κατ΄αρχάς το σημείο που βρέθηκε το ποδήλατο, είναι κατ΄ομολογίαν κατοίκων του νησιού ένα σημείο το οποίο πηγαίνουν με αρκετή προσοχή, λόγω των παραβατικών στοιχείων που συχνάζουν εκεί. Επίσης, άλυτος παραμένει ο γρίφος με τον εντοπισμό ενός παπουτσιού και μιας κάλτσας  του αγνοούμενου σε σημείο απόμακρο μεν, δυνατόν να εντοπιστεί δε.

Άγνωστο παραμένει επίσης, γιατί η οικογένεια του Νίκου Χατζηπαύλου δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα πρόσφατη φωτογραφία του, αλλά μια φωτογραφία η οποία δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή του εικόνα, καθώς φαίνεται να έχει πιο μακριά μαλλιά και γένια.

Τα σενάρια στην κοινωνία της Καλύμνου, δίνουν και παίρνουν σχετικά με την τύχη του φοιτητή. Κάποιοι φοβούνται πως έχει συμβεί το μοιραίο, καθώς ο 21χρονος δεν γνώριζε το δύσβατο του βουνού και εκτιμούν πως έχασε τον προσανατολισμό του και χάθηκε.

Κάποιοι άλλοι όμως, εκτιμούν πως ο νεαρός είναι ζωντανός και πως έχει “σκηνοθετήσει” το συμβάν, προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να απομακρυνθεί απο το νησί με κάποιο σκάφος ενδεχομένως.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο 21χρονος αγνοούμενος είχε “εξαφανιστεί” και στο παρελθόν από το σπίτι του στον Πειραιά για πέντε ημέρες. Απαντήσεις, εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, μπορεί να δώσει η άρση τηλεφωνικού απορρήτου των επικοινωνιών και το “άνοιγμα” των μέσω κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούσε, ίσως εκεί βρίσκεται η λύση του γρίφου της εξαφάνισης του.

newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ