ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλακιωτάκης: Ξεπερνά τα €600 εκατ. το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λιμενικού

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

Με την Ελλάδα να εντεί­νει την διπλω­μα­τική της κινη­τι­κό­τητα και να ενι­σχύει την αμυ­ντική της θωρά­κιση, η Τουρκία δια­τη­ρεί στο ακέραιο την ακραία ρητο­ρική των απειλών.

Μιλώ­ντας στο Πρώτο Πρό­γραμμα, ο υπουρ­γός Ναυ­τι­λίας και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής Γιάννης Πλα­κιω­τά­κης τόνισε πως η Τουρκία έχει εξε­λι­χθεί σε συστη­μα­τικό παρα­βάτη του διε­θνούς δικαίου και αυτό πλέον το ανα­γνω­ρί­ζουν όλοι και στην ΕΕ και πέραν αυτής.

«Έχουμε ήδη απα­ντή­σει στο πεδίο», τόνισε, «αν σκεφτεί κανείς τις παρά­νο­μες αφίξεις, είμαστε έτοιμοι να αντα­πε­ξέλ­θουμε σε οποια­δή­ποτε απειλή και ζητούμε περαι­τέρω ευρω­παϊκή ενί­σχυση, σε επίπεδο χρη­μα­το­δο­τι­κών πόρων, για τη φύλαξη των εξω­τε­ρι­κών συνόρων της πατρί­δας μας».

«Η έντονη διπλω­μα­τική κινη­τι­κό­τητα της Ελλάδος στην περιοχή», ανέφερε ο κ. Πλα­κιω­τά­κης, «έχει εκνευ­ρί­σει τη γείτονα χώρα. Η συμ­φω­νία Ελλάδος – Γαλλίας και η ανα­νέ­ωση της αμυ­ντι­κής συμ­φω­νίας με την Αμερική, έχουν μετα­βάλ­λει τα δεδο­μένα σε διπλω­μα­τικό και γεω­στρα­τη­γικό επίπεδο υπέρ της Ελλάδος. Το γεγονός αυτό, σε συν­δυα­σμό με τα εσω­τε­ρικά του προ­βλή­ματα,  ωθούν τον κ. Ερντο­γάν σε φρα­στι­κές ακρό­τη­τες, σε προ­κλή­σεις καθώς και σε ένταση της προ­πα­γάν­δας σε βάρος της Ελλάδας. Η Τουρκία έχει εξε­λι­χθεί σε συστη­μα­τικό παρα­βάτη των κανόνων του Διε­θνούς Δικαίου κι αυτό πλέον το ανα­γνω­ρί­ζουν όλοι και στην Ευρω­παϊκή Ένωση και πέραν αυτής».

«Ήδη είναι σε εξέλιξη μεγάλο εξο­πλι­στικό πρό­γραμμα του Λιμε­νι­κού που ξεπερνά τα 600 εκ. ευρώ και τα επόμενα 2 με 3 χρόνια ο στόλος θα ενι­σχυ­θεί με επι­πλέον 70 νέα σκάφη», πρό­σθεσε ο κ. Πλα­κιω­τά­κης.

Ο υπουρ­γός Ναυ­τι­λίας και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής ανα­φέρ­θηκε και στην πορεία του του­ρι­σμού αυτό το καλο­καίρι και συγκε­κρι­μένα στην κρουα­ζιέρα, υπεν­θυ­μί­ζο­ντας ότι η Ελλάδα «ήταν η πρώτη χώρα που ουσια­στικά έθεσε ολο­κλη­ρω­μένα υγειο­νο­μικά πρω­τό­κολλα και με αυτόν τον τρόπο έστειλε ένα μήνυμα προς τις άλλες ευρω­παϊ­κές αγορές, ότι η ανοίγει με ασφά­λεια. Το γεγονός αυτό δημιούρ­γησε το απα­ραί­τητο θετικό κλίμα τόσο στους επι­βά­τες, όσο και στους νησιώ­τες, και συνέ­βαλλε καθο­ρι­στικά στη θετική πορεία της κρουα­ζιέ­ρας το καλο­καίρι».

Πηγή: Reporter.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.