Ειδήσεις

Πλακιωτάκης: Ξεπερνά τα €600 εκατ. το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λιμενικού

Με την Ελλάδα να εντείνει την διπλωματική της κινητικότητα και να ενισχύει την αμυντική της θωράκιση, η Τουρκία διατηρεί στο ακέραιο την ακραία ρητορική των απειλών.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε πως η Τουρκία έχει εξελιχθεί σε συστηματικό παραβάτη του διεθνούς δικαίου και αυτό πλέον το αναγνωρίζουν όλοι και στην ΕΕ και πέραν αυτής.

«Έχουμε ήδη απαντήσει στο πεδίο», τόνισε, «αν σκεφτεί κανείς τις παράνομες αφίξεις, είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε απειλή και ζητούμε περαιτέρω ευρωπαϊκή ενίσχυση, σε επίπεδο χρηματοδοτικών πόρων, για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της πατρίδας μας».

«Η έντονη διπλωματική κινητικότητα της Ελλάδος στην περιοχή», ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης, «έχει εκνευρίσει τη γείτονα χώρα. Η συμφωνία Ελλάδος – Γαλλίας και η ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας με την Αμερική, έχουν μεταβάλλει τα δεδομένα σε διπλωματικό και γεωστρατηγικό επίπεδο υπέρ της Ελλάδος. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα εσωτερικά του προβλήματα,  ωθούν τον κ. Ερντογάν σε φραστικές ακρότητες, σε προκλήσεις καθώς και σε ένταση της προπαγάνδας σε βάρος της Ελλάδας. Η Τουρκία έχει εξελιχθεί σε συστηματικό παραβάτη των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου κι αυτό πλέον το αναγνωρίζουν όλοι και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πέραν αυτής».

«Ήδη είναι σε εξέλιξη μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λιμενικού που ξεπερνά τα 600 εκ. ευρώ και τα επόμενα 2 με 3 χρόνια ο στόλος θα ενισχυθεί με επιπλέον 70 νέα σκάφη», πρόσθεσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε και στην πορεία του τουρισμού αυτό το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στην κρουαζιέρα, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα «ήταν η πρώτη χώρα που ουσιαστικά έθεσε ολοκληρωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και με αυτόν τον τρόπο έστειλε ένα μήνυμα προς τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές, ότι η ανοίγει με ασφάλεια. Το γεγονός αυτό δημιούργησε το απαραίτητο θετικό κλίμα τόσο στους επιβάτες, όσο και στους νησιώτες, και συνέβαλλε καθοριστικά στη θετική πορεία της κρουαζιέρας το καλοκαίρι».

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου