ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής το σχέδιο της Νέας Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το σχέδιο παρουσιάστηκε στους βουλευτές το πρωί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ αργά το βράδυ στη Βουλή η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την πλειοψηφία Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, Κινήματος Αλλαγής και Ελληνικής Λύσης να λένε ΝΑΙ στο σχέδιο, το ΚΚΕ να ψηφίζει αρνητικά και το ΜΕΡΑ25 να δηλώνει “παρών”.

Το σχέδιο αφορά σε σενάρια πιθανών κρίσεων, ενδεχόμενα ρίσκα, συντηρήσεις, αναβαθμίσεις, κατανομή δυνάμεων καθώς και εξοπλιστικά προγράμματα για την περίοδο 2020 – 2034, ενώ η νέα δομή περιλαμβάνει και την ενιαία Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, στην οποία θα υπάγονται οι Ειδικές Δυνάμεις Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία νέων πολυδύναμων μονάδων με επάνδρωση άνω του 80%, ώστε να είναι πιο λειτουργικές και να μειωθεί περαιτέρω ο χρόνος αντίδρασής τους σε ενδεχόμενη κρίση, γεγονός που σηματοδοτεί συγχώνευση ή κατάργηση στρατοπέδων.

Το σχέδιο αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση από το ΚΥΣΕΑ.

Πηγή:real.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter της Δημοκρατικής. Καθημερινή ενημέρωση στο e-mail σας.