Τοπικές Ειδήσεις

Παρεγράφη με τον νέο Ποινικό Κώδικα υπόθεση πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης με κατηγορούμενο ασφαλιστικό σύμβουλο

Με απόφαση, που έλαβε χθες το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, παρεγράφησαν, δυνάμει του νέου Ποινικού Κώδικα, οι κατηγορίες εις βάρος ενός ασφαλιστικού συμβούλου, που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, όπου το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση και για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, που το είχαν εμπιστευθεί στον υπαίτιο, λόγω της ιδιότητάς του ως εντολοδόχου και διαχειριστή ξένης περιουσίας.
Tην ίδια τύχη είχαν και η κατηγορία της άμεσης συνδρομής σε υπεξαίρεση, για την οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως συγγενής του τραπεζικός υπάλληλος.
Ο ασφαλιστικός σύµβουλος βρέθηκε αντιμέτωπος με τις ως άνω βαρύτατες κατηγορίες μετά από μήνυση ενός κατοίκου Παραδεισίου. Εχει καταμηνυθεί και έχει καταδικαστεί και για μήνυση της συζύγου του τελευταίου.
Σύμφωνα με τις μηνύσεις των πολιτικώς εναγόντων η σύζυγος του εγκαλούντος από το έτος 1997 είχε επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια, έχοντας ανοίξει διάφορους λογαριασμούς μητρώου σε ασφαλιστική εταιρεία καταβάλλοντας σημαντικά ποσά για επένδυση.
Φέρεται παραπέρα, έχοντας κερδίσει την πλήρη εμπιστοσύνη του ανδρός της, ο οποίος δεν είχε γνώσεις χρηματοοικονομικών, να άρχισε να του καταβάλλει από το έτος 2000 διάφορα χρηματικά ποσά για να επενδυθούν σε αμοιβαία κεφάλαια.
Επιπλέον, ο μηνυτής ισχυρίζεται ότι για να μην ταλαιπωρείται σε ουρές στην τράπεζα του είχε συστήσει ο ασφαλιστής να εξυπηρετείται από τον συγγενή του.
Φέρεται να μην επένδυσε όμως τα χρήματα, που του είχε εμπιστευθεί σε επενδυτικά προγράμματα, αλλά πλαστογραφώντας την υπογραφή του να συνέταξε αιτήσεις για ασφάλεια ζωής στην ασφαλιστική εταιρεία.
Στη συνέχεια φέρεται να συνέτασσε αιτήσεις εξαγοράς των ασφαλειών ζωής και να εισέπραττε το ίδιος το τίμημα.
Φέρεται ακόμη να πλαστογραφούσε την υπογραφή του εγκαλούντος στα εντάλματα πληρωμής της τράπεζας, όπου τηρούσε λογαριασμό η ασφαλιστική, προκειμένου να προβαίνει σε κατάθεση ποσού που αντιστοιχούσε στην ασφάλεια ζωής.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Ακης Δημητριάδης και Φ. Κωστόπουλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου