Αθλητικά

Super League 2: Υπάρχει «αλλαγή σκοπού» στα χρήματα που θέλει να δώσει η ΕΠΟ από το πρόγραμμα FIFA Forward;

Στην ημερήσια διάταξη της τακτικής Γ.Σ. της ΕΠΟ (Παρασκευή 30/6) υπάρχει το ακόλουθο θέμα που αφορά την πληρωμή των διαιτητών των αγώνων της Super League 2:
«Αποδοχή προγράμματος χρηματοδότησης των ‘’Λειτουργικών εξόδων για τις υπηρεσίες της διαιτησίας των ομάδων της S.L.2’’, από το αναπτυξιακό κεφάλαιο FIFA Forward 1.0 ύψους 800.000 δολαρίων ΗΠΑ».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, μετά από πρόταση του προέδρου της, έχει αποφασίσει να διαθέσει αυτά τα χρήματα υπέρ της Super League 2 προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα διαιτησίας του δεύτερου γύρου του προηγούμενου πρωταθλήματος και όσες άλλες οικονομικές εκκρεμότητες προς διαιτητές υπάρχουν.
Γιατί, όμως, το θέμα αποτελεί αντικείμενο της γενικής συνέλευσης; Με άλλα λόγια, γιατί η διοίκηση της ΕΠΟ θέλει, προκειμένου να δώσει αυτά τα χρήματα στη Super League 2, να έχει απόφαση από το κορυφαίο καταστατικά όργανο της;
H απάντηση είναι ότι τα χρήματα από το πρόγραμμα FIFA Forward δίνονται από τη FIFA στις Εθνικές Ομοσπονδίες για συγκεκριμένους σκοπούς, ήτοι:
Α. Για τις καθημερινές δραστηριότητες των Ομοσπονδιών.
Β. Για την ανάπτυξη των υποδομών και του ποδοσφαίρου γυναικών.
Γ. Για τη στρατηγική ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.
Η ΕΠΟ, προκειμένου να ενισχύσει τις ΠΑΕ της Super League 2 θέλει, κάνοντας μια διασταλτική ερμηνεία των σκοπών που θέτει η FIFA, να εντάξει την πληρωμή των διαιτητών στα «λειτουργικά έξοδα».
Ο αντίλογος εδώ είναι ότι ο ΚΑΠ αναφέρει ρητά ότι τα έξοδα για τις διαιτησίες των αγώνων βαραίνουν τις ΠΑΕ και όχι την ΕΠΟ. Επομένως τα χρήματα δεν θα δοθούν για να καλύψουν την καθημερινή λειτουργία της Ομοσπονδίας, αλλά για να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα των ΠΑΕ, λόγω της «αδυναμίας» να πληρώσουν τα έξοδα διαιτησίας των αγώνων τους!
Από την άλλη, η FIFA φέρεται να έχει αποδεχθεί την πρόταση της ΕΠΟ και με προσωπικές ενέργειες του προέδρου της (της ΕΠΟ) να έχει ήδη εκταμιεύσει το ποσό, που θα καταβληθεί στη Super League 2 και από αυτήν στους διαιτητές, μετά τις 30 Ιουνίου.
Τέλος, αξίζει να σημειωθούν τα εξής:
Πρώτον, δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΠΟ καλύπτει τα έξοδα για τις διαιτησίες στην Super League 2 με χρήματα από τις διεθνείς συνομοσπονδίες. Είχε γίνει και την περίοδο 2019 – 20.
Δεύτερον, τα χρήματα αυτά αντιστοιχούν παλαιότερο πρόγραμμα FIFA Forward και δεν είχαν καταβληθεί στην ΕΠΟ.

Πηγή: soccerplus.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου