ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα χρήματα που θα πάρουν οι ΕΠΣ από την πρόκριση της Εθνικής, τα δελτία, την ετήσια επιχορήγηση και τις οφειλές της ΕΠΟ

Δημήτρης Στούμπης 1 λεπτό ανάγνωση
ΕΠΣΔ

Συζή­τηση για τις οικο­νο­μι­κές εκκρε­μό­τη­τες αλλά και την εφεξής οικο­νο­μική σχέση της ΕΠΟ με τις Ενώσεις Ποδο­σφαι­ρι­κών Σωμα­τείων έγινε την περα­σμένη Πέμπτη, μετά το πέρας της σύντο­μης έκτα­κτης Γ.Σ., που έγινε στην Αττική με θέμα τον ορισμό τακτι­κών δικα­στών στα όργανα της Ομο­σπον­δίας.

Μεταξύ του προ­έ­δρου της ΕΠΟ, Πανα­γιώτη Μπαλ­τά­κου και των προ­έ­δρων των Ενώσεων ειπώ­θη­καν και απο­φα­σί­στη­καν, σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες του SoccerPlus, μεταξύ άλλων, τα εξής:

-Σε περί­πτωση πρό­κρι­σης της Εθνικής Ομάδας Ανδρών στην τελική φάση του EURO στα ταμεία της EΠΟ θα μπουν από την UEFA 9,5 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ. Η πρόταση του προ­έ­δρου της ΕΠΟ ήταν τα μισά από αυτά, περίπου 4,5 εκατ. ευρώ να μοι­ρα­στούν στις ΕΠΣ.

-Σχετικά με το 3% από τις εισπρά­ξεις των αγώνων των επαγ­γελ­μα­τι­κών πρω­τα­θλη­μά­των από τα εισι­τή­ρια, που πρέπει να απο­δί­δε­ται στις ΕΠΣ και κατά παρά­βαση του κατα­στα­τι­κού η διοί­κηση της ΕΠΟ δεν τα απο­δί­δει με απο­τέ­λε­σμα να γίνει λόγος για «υπε­ξαί­ρεση», ο Μπαλ­τά­κος είπε ότι το υπο­λει­πό­μενο ποσό είναι 1,7 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό έχει ως στόχο να το κατα­βάλ­λει στα­διακά στις Ενώσεις έως την τακτική Γ.Σ. του προ­σε­χούς Ιουνίου.

– Όσον αφορά την έκδοση των δελτίων ερα­σι­τε­χνών ποδο­σφαι­ρι­στών υπήρξαν διά­φο­ρες προ­τά­σεις που όλες ήταν υπέρ των ΕΠΣ σε σχέση με την ανα­λο­γία που υπάρχει σήμερα. Από το να κρατούν το 100% των χρη­μά­των όπως εν τοις πράγ­μασι συμ­βαί­νει του­λά­χι­στον με αρκετές ή να κρατούν το 80% και το 20% να πηγαί­νει στην ΕΠΟ.

-Τέλος, σχετικά με την ετήσια τακτική επι­χο­ρή­γηση στις ΕΠΣ η οποία από τη γενική συνέ­λευση του 2021 (Ζαγο­ρά­κης – Φιλιπ­πού­σης) και μετά έπαψε να προ­βλέ­πε­ται σε αντί­θεση με ότι συνέ­βαινε τα προη­γού­μενα χρόνια, απο­φα­σί­στηκε να εισα­χθεί στην τακτική Γ.Σ. του Ιουνίου ποσό της τάξης 30 έως 40 χιλιά­δων ευρώ το οποίο ετησίως θα δίνεται σε κάθε ΕΠΣ, πέραν των όσων θα προ­βλε­φθούν με να δίνο­νται με άλλες αφορμές (διορ­γα­νώ­σεις, αριθμός σωμα­τείων κλπ).

Πηγή: soccerplus.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.