Στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν βρίσκονται οι πρώτοι έξι εκ των 14 συνολικά συλληφθέντων για τη νέα υπόθεση εντοπισμού μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, 986,6 κιλών, το Σάββατο σε αποθήκες στο Κορωπί.

Ο δεύτερος τόνος συνδέεται με τον εντοπισμό ενός τόνου 133 κιλών και 420 γραμμαρίων (1.133,420) ηρωίνης που είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί, στις 12 Ιουνίου, σε άλλη αποθήκη στην ίδια περιοχή και σε έπαυλη στη Φιλοθέη.

Σήμερα Τρίτη θα απολογηθούν σε ανακριτή και εισαγγελέα ορισμένα από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Noor One» που μετέφερε την ηρωίνη στην Ελλάδα, αύριο ο 32χρονος Έλληνας μαζί με τον 47χρονο Ιρανό υπήκοο που φέρεται να παίζει κομβικό ρόλο στην υπόθεση και μεθαύριο, Πέμπτη η 53χρονη Ελληνίδα, που φέρεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Εναντίον όλων των συλληφθέντων, έχει απαγγελθεί η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Επίσης έχει σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπορία καυσίμων για κάποιους από τους συλληφθέντες καθώς στο πλοίο βρέθηκαν 18 τόνοι καυσίμου χωρίς παραστατικά.

Αναφορικά με τον εντοπισμό της πρώτης ποσότητας ηρωίνης άνω του ενός τόνου, έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε Τούρκοι υπήκοοι, ένας Αλβανός αλλά και τρεις Έλληνες, εκ των οποίων ένας 40χρονος επιχειρηματίας.

Στο μεγάλο κύκλωμα με την ηρωίνη εμπλέκεται ενας 52χρονος αυτοχαρακτηριζόμενος κι αυτός ως «εφοπλιστής».

Ο 52χρονος, που συμμετείχε σε πετρελαϊκή εταιρεία μαζί με έναν άλλο επιχειρηματία, πρώην ιδιοκτήτη περιφερειακής ΠΑΕ που είχε κατηγορηθεί για «στημένους αγώνες», εμφανίζεται ναυλωτής του πλοίου «Noor One», που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος, ο οποίος εμφανίζεται να είναι και μέλος επιμελητηρίου σε χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, είχε αποκτήσει διασυνδέσεις στο Ντουμπάι και, σύμφωνα με σειρά μαρτυριών, είχε προπληρώσει 100.000 ευρώ για τη ναύλωση του πλοίου το οποίο θα μετέφερε θεωρητικά πετρέλαιο στη Λιβύη.

Οι αξιωματικοί της αμερικανικής υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών και του Λιμενικού έχουν συγκεντρώσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στις συναλλαγές αυτού του πλοίου συμμετείχε ο ήδη προφυλακισμένος Ευθύμιος Γιαννουσάκης που κατηγορείται ως εγκέφαλος της σπείρας, αλλά και ένας συνεταίρος του στο Ντουμπάι που είχε πέσει θύμα «δολοφονικής ενέδρας» πριν από μερικούς μήνες στην παραλιακή λεωφόρο αλλά είχε κατορθώσει να διαφύγει.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ