Ειδήσεις

Συνελήφθησαν 5 άτομα γιατί έπαιζαν «φρουτάκια»

Σε ρητή δικάσιμο, την 21η Νοεμβρίου 2014, παραπέμφθηκαν χθες από τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας πέντε άτομα που συνελήφθησαν μετά από έφοδο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σε καφετέρια διότι έπαιζαν φρουτάκια.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέλαβαν συγκεκριμένα μια 48χρονη, έναν 35χρονο, έναν 22χρονο, έναν 33χρονο και έναν 24χρονο.

Συγκατηγορούμενός τους είναι και ένας 41χρονος, που απουσίαζε από το κατάστημα κατά τον έλεγχο και αναζητείται.
Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου περιήλθαν πληpoφoρίες σχετικά με την διεξαγωγή παιγνίων μέσω υπολογιστή σε κατάστημα της οδού Αλεξανδρουπόλεως, στη Ρόδο.

Το συγκεκριμένο κατάστημα τυγχάνει γνωστό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας ως χώρος διεξαγωγής τυχερών παιγνίων. Πιο συγκεκριμένα, την 28η Σεπτεμβρίου 2013, σε παρόμοιο έλεγχο, είχε διαπιστωθεί η διεξαγωγή τυχερών παιγνίων μέσω υπολογιστή και συγκεκριμένα παιγνίων του τύπου «φρουτάκια».

Την 22α Μαΐου 2014 και ώρα 21.00 προκειμένου να εξακριβώσουν τις πληροφορίες αστυνομικοί μετέβησαν στο κατάστημα. Αρχικά εισήλθε σε αυτό ένας αστυνομικός που δήλωσε την ιδιότητά του και εκείνη τη στιγμή ένα άτομο που κάθονταν μπροστά σε υπολογιστή και έβλεπε την είσοδο του καταστήματος, απενεργοποίησε με ένα πλήκτρο τους υπολογιστές.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, πρόκειται για τον τέταρτο κατηγορούμενο. Από το εσωτερικό του καταστήματος το οποίο καλύπτεται με γυψοσανίδα, προκειμένου προφανώς να μην είναι ορατό από την είσοδο, ακούστηκαν κάποια άτομα τα οποία δεν είχαν αντιληφθεί την παρουσία του αστυνομικού και εξέφραζαν την απορία τους για το τι συνέβη.

Στη συνέχεια ο αστυνομικός κινήθηκε στο πίσω μέρος του καταστήματος και διαπίστωσε την παρουσία τριών ατόμων τα οποία κάθονταν μπροστά στους υπολογιστές οι οθόνες των οποίων έδειχναν την αρχική σελίδα της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης FACEBOOK.

Κανένας από τους τρεις πρώτους κατηγορούμενους και θαμώνες του καταστήματος δεν είχε συνδεθεί σε προφίλ.
Στο κατάστημα εισήλθαν κι άλλοι αστυνομικοί και στα πλαίσια της έρευνας η πρώτη κατηγορούμενη δήλωσε ότι ήταν μαζί με τον δεύτερο, γιό της και έπαιζαν “φρουτάκια” στους υπολογιστές με χρήματα τα οποία έδωσαν στην πέμπτη κατηγορούμενη, ενώ ο τέταρτος ήταν αυτός που χειρίζονταν τους υπολογιστές από τον κεντρικό server στον οποίοι κάθονταν.

Κατά την έρευνα του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κεντρικές μονάδες υπολογιστών μάρκας DELL, πέντε οθόνες DELL, πέντε πληκτρολόγια, πέντε ποντίκια, δύο κατανεμητές, ένα ρούτερ, 9 κάρτες PAYSAFE και το ποσό των 211,70 €.

Από έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικό στις κάρτες PAYSAFE οι οποίες βρέθηκαν εντός του καταστήματος μέσα σε γυάλινο δοχείο κάτω από τον πάγκο που βρίσκεται στην είσοδο του καταστήματος, μέσω της ιστοσελίδας www.paysafecard.com διαπιστώθηκε ότι 7 είχαν εξαργυρωθεί στην εταιρεία IMG Kasiinod.
Η συγκεκριμένη εταιρεία διατηρεί ιστοσελίδα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.grandx.com/iso9001.

Στην επιλογή CLICK & PLAY οι χρήστες οδηγούνται στην ιστοσελίδα http://games.grandx.com/gmsl/mphome1/grandxlauncher/menu.html?hash~b71d982ffcbe56eb8cd11fa05963bbee&lang=en&exit=https://www.grandx.com όπου υπάρχει πληθώρα τυχερών παιγνίων μεταξύ των οποίων και το BOOK OF AZTEC και BOOK OF FORTUNE.
Απολογούμενοι οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι αποδέχθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες και περιέγραψαν με λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονταν το τυχερό παίγνιο “φρουτάκια” και τα μέτρα που έπαιρναν σε περίπτωση ελέγχου από την αστυνομία. Απολογούμενοι οι υπόλοιποι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου