Ειδήσεις

Ζητεί άρση της κατάσχεσης βιβλίων της επιχείρησής του

Ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου προσέφυγε χθες εκπρόσωπος ενεχυροδανειστηρίου, ζητώντας την άρση της κατάσχεσης που του έγινε σε βιβλία και στοιχεία της επιχείρησής του, μετά από έρευνα η οποία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι “ξέπλενε” κλοπιμαία σπείρας, που «χτυπούσε» σπίτια νεόνυμφων την ώρα που γλεντούσαν.

Για την υπόθεση έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων 7 εκ των 10 κατηγορούμενων για διακεκριμένες κλοπές. Πρόκειται συγκεκριμένα για τους Μ. L. ή V. του A., Ν. A. του M., S. A. του B., P. D. του Α., Α. Ε. του D., υπηκόους Αλβανίας και τους ημεδαπούς Κ. Σ. του Γ. και Ν. Σ. του Γ..

Στους κατηγορούμενους αποδίδονται, κατά περίπτωση, οι πράξεις της διακεκριμένης κλοπής από δύο ή περισσότερους, που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια κατ’ εξακολούθηση, απλή συνέργεια στις πράξεις αυτές, της εγκληματικής οργάνωσης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ’ εξακολούθηση.
Συνοπτικά το ιστορικό της υπόθεσης:

Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και στο Α.Τ. Αρχαγγέλου είχαν καταγγελθεί περιπτώσεις διαρρήξεως οικιών στις οποίες γινόταν γάµος και ήταν στολισµένες µε τούλια και λουλούδια, κατά την ώρα που οι ένοικοι βρίσκονταν στη γαµήλια τελετή ή στη γαµήλια δεξίωση.
Οι αστυνοµικοί ξεκίνησαν έρευνες προκειµένου να εντοπιστούν οι δράστες των κλοπών. Στα πλαίσια των ερευνών αυτών την 3η Δεκεµβρίου 2011 µετέβησαν στην οδό Δελφών 2, όπου διαµένει ο κ. Ιωάννης Αντωνάκης του Mάρκου και όπου είχε προγραµµατιστεί γάµος και υπήρχε στην οικία ανάλογος στολισµός.

Οι αστυνοµικοί που ενέδρευσαν προκειµένου να αποτρέψουν τυχόν διάρρηξη διαπίστωσαν ότι περί την 20:00 ώρα διήλθε από το σηµείο κινούµενο αργά ένα δίκυκλο µοτοποδήλατο στο οποίο επέβαιναν οι Ν. A. και B. ή G. Ν. Οι δύο Αλβανοί εξέτασαν εξωτερικά την οικία και αποχώρησαν. Περί την 21:30 ώρα προσήλθε στο σηµείο το υπ’ αριθµ. κυκλοφορίας ΡΟΜ-1376 Ι.Χ.Φ. µάρκας MERCEDES, χρώµατος λευκού στο οποίο επέβαιναν.
Το όχηµα στάθµευσε πλησίον της οικίας, ο οδηγός κατέβηκε από αυτό, πλησίασε στο σηµείο που ενέδρευαν οι αστυνοµικοί, παρατήρησε µε επιµονή το σπίτι και επέστρεψε στο όχηµα. Οι ενεδρεύοντες στο σηµείο αστυνοµικοί ήλεγξαν εν συνεχεία το όχηµα και τους επιβαίνοντες.

Ακολούθησαν νοµότυπες κατ’ οίκον έρευνες σε Ρόδο και Φαληράκι στις οποίες βρέθηκαν κλοπιμαία.
Στην πορεία της έρευνας προέκυψε ότι ορισµένοι από τους ανωτέρω κατηγορούµενους διέπραξαν κλοπές µε διαφορετική σύνθεση κάθε φορά ενώ οι υπόλοιποι διατηρούσαν οικίες στις οποίες διέµεναν και έκρυβαν µέρος των κλοπιµαίων που απεκόµιζαν από την εγκληµατική τους δραστηριότητα.

Οι Μ. L. ή V. του A. και Ν. I. ή Μ., φέρεται να είχαν αρχηγικό χαρακτήρα καθώς συµµετείχαν στις περισσότερες των κλοπών ενώ ο πρώτος ανελάµβανε συνήθως την µεταπώληση των κλεµµένων χρυσαφικών και την διανοµή των κερδών. Τα υπόλοιπα µέλη τα οποία συµµετείχαν στις κλοπές εναλλάσσονταν στους ρόλους µεταξύ του τσιλιαδόρου και του µπουκαδόρου ανάλογα µε τις περιστάσεις.

Ειδικότερα από εµπεριστατωµένη έρευνα και προανάκριση των αστυνοµικών προέκυψαν οι παρακάτω κλοπές:
-Την 21η Νοεµβρίου 2011 και απογευµατινές ώρες στην επί της οδού Μεγίστης ισόγεια µονοκατοικία ιδιοκτησίας της κ. Χουσνή Κεντικελήν του Αχµέτ.
-Tην 21η Νοεµβρίου 2011 και απογευµατινές ώρες στην επί της οδού Αργοναυτών ισόγεια µονοκατοικία ιδιοκτησίας του κ. Κωνσταντίνου Καψή του Βασιλείου.
-Την 20ή Νοεµβρίου 2011 και απογευµατινές ώρες σε κατάστηµα τουριστικών ειδών στο Φαληράκι ιδιοκτησίας του κ. Μ. Πολυχρόνη του Διαµαντή.

-Την 26η Νοεµβρίου 2011 και απογευµατινές ώρες στην οδό Αταβύρου σε διαµέρισµα τρίτου ορόφου ιδιοκτησίας της κ. Χρυσάνθης Κατσαρά του Γεωργίου.
-Την 25η Νοεµβρίου 2011 και απογευµατινές ώρες στο Φαληράκι σε ισόγεια µονοκατοικία ιδιοκτησίας της κ. Μαρίας Πολυχρόνη του Σάββα.
-Την 20ή Νοεµβρίου 2011 και απογευµατινές ώρες στις Καλυθιές σε οικία ιδιοκτησίας του κ. Στέργου Κοντού.
-Στα Κοσκινού σε εξοχική ισόγεια κατοικία ιδιοκτησίας του κ. Καλοδούκα Μίγκλη του Μιχαήλ.
-Την 27η Νοεµβρίου 2011 και απογευµατινές ώρες στα Κολύµπια σε οικία ιδιοκτησίας του κ. Φίλιππου Δρακιού του Γεωργίου.

-Την 27-28 Νοεµβρίου 2011 και βραδινές ώρες µετέβησαν στα Κολύµπια σε οικία ιδιοκτησίας του κ. Γεωργίου Αναστάχα του Λουκά.
-Την 27-28 Νοεµβρίου 2011 και βραδινές ώρες στα Κολύµπια σε οικία ιδιοκτησίας του κ. Λουκά – Χρήστου Αναστάχα του Γεωργίου.
-Την 13η Νοεµβρίου 2011 και απογευµατινές ώρες στ΄ Ασγούρου σε οικία ιδιοκτησίας της κ. Πολύτιµης Πεζουβάνη του Βασιλείου.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου