Αύξηση καταγράφει η ζήτηση των εξοχικών κατοικιών στα ελληνικά νησιά και την ηπειρωτική χώρα, σύμφωνα με την γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Ειδικότερα η Handelsblatt σε άρθρο της με τίτλο «Εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα -Οι τιμές είναι ακόμη χαμηλές» φιλοξενεί τις δηλώσεις του Georg Petras, αντιπροσώπου της κτηματομεσιτικής γερμανικής εταιρίας Engel & Völkers, ο οποίος κάνει λόγο για μεγάλη δυναμική στη Ρόδο, στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Πάρο, την Κω ή την Πάτμο, όπου ενδιαφερόμενοι αγοραστές από τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, τις χώρες του Κόλπου, την Κίνα και τη Ρωσία περιμένουν «στην ουρά» για να αγοράσουν ακίνητα.

Παράλληλα σημειώνεται ότι για τους επενδυτές από χώρες μη μέλη της Ε.Ε. επιπλέον κίνητρο αποτελεί και η δυνατότητα να λάβουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα, τη «χρυσή βίζα», που τους εξασφαλίζει μετακίνηση χωρίς προβλήματα εντός της ζώνης του Σένγκεν, εφόσον επενδύσουν στην Ελλάδα ποσά μεγαλύτερα των 250.000 ευρώ.

«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα διατίθενται προς πώληση περί τις 50.000 εξοχικές κατοικίες για όλα τα βαλάντια. Ως συνέπεια της οκταετούς οικονομικής ύφεσης, οι τιμές στην Ελλάδα βρίσκονται ακόμη κάτω από το επίπεδο αντίστοιχων ακινήτων σε Ισπανία ή Ιταλία, εξ ου και υπάρχει περιθώριο ανόδου τους» γράφει η Handelsblatt.

Τέλος η γερμανική εφημερίδα συμπληρώνει «Σ’ αυτό συνηγορούν εξάλλου το πολύ καλό κλίμα στην Ελλάδα και τα μοναδικά τοπία της χώρας, τα περισσότερα από 2.000 νησιά και η ακτογραμμή της που ξεπερνά σε μήκος αυτήν των Ιταλίας, Ισπανίας και Κύπρου μαζί. Επιπλέον, η Ελλάδα έχει ένα από τα μικρότερα ποσοστά εγκληματικότητας στην Ευρώπη, ενώ δεν έχει υπάρξει στόχος του «ισλαμικού κράτους». Πέρυσι τη χώρα επισκέφτηκαν περισσότεροι από 30 εκατ. τουρίστες. Σύμφωνα με τον κτηματομεσίτη Petras, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές επικεντρώνονται ιδίως σε ακίνητα κόστους από 250.000 ευρώ έως 1 εκατομμύριο ευρώ».

Πηγή: reporter.gr

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ