Ειδήσεις

“Οι εκλογές δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα”

Αρθρο Ιωάννη Παππά

Οι πρόσφατες εθνικές εκλογές, αποδείχθηκε ότι τελικά δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.
Τουναντίον, όλα χειροτέρεψαν.
Παρακολουθούμε καθημερινά τις ‘προσπάθειες’ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μην έχουν καμία ουσιαστική ανταπόδωση -κυρίως στο εξωτερικό.
Η χώρα μπήκε σε διαδικασία πολιτικής αστάθειας την οποία πληρώνει η ελληνική οικονομία και ο λαός.
Η έλλειψη ρευστότητας, η ‘ασφυξία’ στην αγορά και ο εσωτερικός δανεισμός στον οποίο προσφεύγει η κυβέρνηση, δεν έχουν λύσει κανένα πρόβλημα. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πηγαινο-έρχεται στο εξωτερικό, ζητάει συναντήσεις με τους εταίρους και συμμετέχει στα Eurogroup την στιγμή που σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές, έχει αποδείξει ότι κέρδισε χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς ουσιαστικές προτάσεις για την διάσωση της οικονομίας της χώρας μας.
Ο κόσμος άρχισε να μην πληρώνει φόρους και δάνεια περιμένοντας την κυβέρνηση της Αριστεράς να του τα χαρίσει. Οι επιχειρήσεις έπαψαν να πληρώνουν δάνεια και εισφορές και η αγορά έχει ‘παγώσει’ ενώ έχουν να μπουν λεφτά στα ταμεία του κράτους από τον Αύγουστο του 2014! Κι αυτό γιατί η πρώην κυβέρνηση είχε καταφέρει να συμμαζέψει την οικονομία, να ρολάρει τα έσοδα από τον τουρισμό και να δημιουργήσει πρωτογενή πλεονάσματα -παρά την λιτότητα και τα μέτρα που προκαλούσαν δυσαρέσκεια.
Η 5η Αξιολόγηση είχε να καθυστερήσει γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και τώρα οι εταίροι μας, ζητούν επιτακτικά να προχωρήσει.
Την ίδια ώρα, η περίπτωση Κατρούγκαλου αποτελεί μία απόδειξη του τι πραγματικά συμβαίνει στην κυβέρνηση αυτή και πώς αναδείχθηκε στην εξουσία.
Η κυβέρνηση του «χαρίζω χρέη, χαρίζω οικόπεδα», τα έχει κάνει θάλασσα αφού ο κόσμος από τον περασμένο Δεκέμβριο με την λογική ότι πάμε σε εκλογές και πέφτει η προηγούμενη) κυβέρνηση της ‘λιτότητας’ άρχισε να μην πληρώνει, περιμένοντας τις μεταρρυθμίσεις της Αριστεράς.
Τα ταμεία άδειασαν επίσης και από την ύφεση, το πάγωμα των επενδύσεων και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Και απ’ ό,τι φαίνεται, ο Τουρισμός θα απομείνει το μοναδικό εργαλείο εισροής εσόδων -αφού οι επενδύσεις βαδίζουν χωρίς πυξίδα και οι προσλήψεις αφορούν μόνον τον Δημόσιο Τομέα, με τον ιδιωτικό και επιχειρηματικό τομέα, να συνεχίζουν να παραμένουν στην ύφεση.
Και τώρα, φτάσαμε στο αμήν. Στα άδεια ταμεία και στις μαύρες τρύπες.
Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» κυβερνά τώρα τη χώρα και οδηγεί την Ελλάδα σε μια εθνική τραγωδία ενώ επιχειρεί να ρίξει το φταίξιμο σε άλλους.
Η περίπτωση Κατρούγκαλου αποδεικνύει -νομοτελιακώς- ότι είνει η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας όπου μια κυβέρνηση ‘αυτο-αποδομείται’ τόσο γρήγορα και μάλιστα μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε με την φιλολαϊκή σημαία της Αριστεράς και της κατάργησης κάθε αντιλαϊκού μέτρου.
Ο ελληνικός λαός όμως, δεν θα δώσει άλλη ανοχή. Δεν έχει υπομονή και το απέδειξε πρόσφατα με την σκληρή ετυμηγορία του.
Το σίγουρο είναι ένα. Ότι η πορρεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει καθόλου εύκολη συνέχεια, αφού ήδη άρχισε τα… ‘φάουλ’ και τα ‘αυτογκόλ’.

Ιωάννης Παππάς
Οικονομολόγος
Μέλος Π.Ε. της Ν.Δ.

© 2015 Microsoft Όροι Προστασία προσωπικών δεδομένων και cookies Προγραμματιστές Ελληνικά

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου