Τοπικές Ειδήσεις

Επιτυχίες Δωδεκανησίων μαθητών στην 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ 2019»

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργάνωσε την 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ 2019». Στον «ΑΡΧΙΜΗΔΗ 2019» έλαβαν μέρος 550 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα και από σχολεία της διασποράς. Οι διαγωνιζόμενοι επιλέχθηκαν μετά από δύο διαδοχικούς Πανελληνίους Διαγωνισμούς, τον «ΘΑΛΗ» (10 Νοεμβρίου 2018, με 13.500 συμμετέχοντες μαθητές/τριες) και τον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» (19 Ιανουαρίου 2019, με 3650 συμμετέχοντες μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες προκρίθηκαν από το διαγωνισμό της πρώτης φάσης).

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, ο Αναστασάς Παναγιώτης του Αναστασίου και της Πριμής, μαθητής της Γ’ Λυκείου του 1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου κατέκτησε Γ’ Βραβείο στην κατηγορία των μαθητών Λυκείου και ο Κοντός Γεώργιος, του Μανώλη και της Ελισάβετ, μαθητής της Γ’ Γυμνασίου του ιδ. Γυμνασίου «Ροδίων Παιδεία» κατέκτησε  Γ’ Βραβείο στην κατηγορία των μαθητών Γυμνασίου. Οι επιτυχόντες μαθητές απέκτησαν έτσι το δικαίωμα συμμετοχής στον προκριματικό διαγωνισμό, για την επιλογή της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στις διεθνείς Ολυμπιάδες Μαθηματικών. Οι επιτυχόντες βραβεύθηκαν σε ειδική εκδήλωση στην Αίθουσα Τελετών του Κτιρίου Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019.

Υπενθυμίζουμε ότι στον διαγωνισμό «Αρχιμήδης 2019» συμμετείχαν συνολικά 12 μαθητές και μαθήτριες από το νομό Δωδεκανήσου. Οι εξαιρετικές επιδόσεις τους σε όλες τις φάσεις των διαγωνισμών μας γεμίζουν υπερηφάνεια και ανατροφοδοτούν το ενδιαφέρον όλων μας για την περαιτέρω στήριξη των προσπαθειών τους. Αναλυτικά, τα ονόματα όλων των Δωδεκανήσιων μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν στον «Αρχιμήδη 2019» είναι:

 

ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΚΑΛΗ ΜΑΡΣΑ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ
ΔΙΑΚΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ
ΚΟΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΓΓΛΕΖΟΥ ΚΑΡΟΛΙΝΑ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
ΚΟΣΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ 1ο  ΓΕΝΙΚΟ  ΛΥΚΕΙΟ ΚΩ
ΠΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ 1ο  ΓΕΝΙΚΟ  ΛΥΚΕΙΟ ΚΩ
ΡΟΥΣΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ 3ο  ΓΕΝΙΚΟ  ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ  ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΡΟΥ
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ 2ο  ΓΕΝΙΚΟ  ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ  ΛΥΚΕΙΟ ΑΦΑΝΤΟΥ ΡΟΔΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ 1ο  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
ΣΚΟΥΜΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η Διοικούσα Επιτροπή και τα μέλη του Παραρτήματος Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας συγχαίρουν όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή και τις επιτυχίες τους στους φετινούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Ευχόμαστε στον Παναγιώτη Αναστασά και τον Γεώργιο Κοντό καλή συνέχεια στις προσπάθειές τους.

 

 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου