Ειδήσεις

Επίσκεψη Μ. Χαρακόπουλου στη Λέρο: ” Η Ελλάδα να ανακτήσει την ισχύ της!”

«Προφανώς και η Ευρώπη δεν επιδεικνύει την επιβεβλημένη αλληλεγγύη στην Ελλάδα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, καθώς αρκετές χώρες αρνούνται να μοιραστούν το βάρος, στο πλαίσιο της μετεγκατάστασης, έστω και λίγων μεταναστών. Ωστόσο, είναι δυσάρεστο να ελέγχεται η κυβέρνηση από την ΕΕ γιατί δεν απορροφά ευρωπαικούς πόρους για την αντιμετώπιση του προβλήματος». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στη σύσκεψη με φορείς της Λέρου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, που συγκάλεσε ο δήμαρχος κ. Μιχάλης Κόλιας. 

 

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ…

Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρθηκε «στα λάθη και τις παραλήψεις της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, όπως στις καθυστερήσεις απονομής ή όχι του ασύλου που γιγαντώνει το πρόβλημα στα νησιά. Ακόμη και στη Λέρο, όπου το πρόβλημα δεν έχει τις εκρηκτικές διαστάσεις άλλων νησιών, οι μετανάστες είναι σήμερα το 10% του πληθυσμού. Εκτός, λοιπόν, της φύλαξης των συνόρων και της εφαρμογής της συμφωνίας επανεισδοχής μεταναστών στην Τουρκία -για την συνεπή υλοποίηση της οποίας χρειάζεται η άσκηση πίεσης και από την ΕΕ-, σημασία έχει και τι μηνύματα στέλνεις κάθε φορά στην απέναντι μεριά. Δυστυχώς, το πρώτο διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την πολιτική των “ανοικτών συνόρων” και τους “μετανάστες που λιάζονται” έδωσε την εντύπωση ότι εδώ είμαστε “ξέφραγο αμπέλι”. Η ΝΔ έχει μια ολοκληρωμένη πολιτική για την συνολική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Χίο».

 

ΕΙΚΟΝΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στη Λέρο και τα Δωδεκάνησα, «η ενσωμάτωση των οποίων ήταν η τελευταία φορά που η Ελλάδα μεγάλωσε. Κι αυτό έχει αξία να το τονίζουμε σήμερα, που οι εξ ανατολών γείτονές μας έφτασαν να αμφισβητούν ακόμη και κατοικημένα νησιά. Ασχέτως αν αυτό εντάσσεται σε μια πλειοδοσία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ενόψει των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη. Το επισημαίνω αυτό γιατί πέραν της μακροχρόνιας στρατηγικής της Τουρκίας, το γεγονός ότι η κλιμάκωση της επιθετικότητας εκδηλώνεται τώρα, οφείλεται στην εικόνα αδυναμίας που εκπέμπει η χώρα λόγω της κρίσης. Θα πρέπει, λοιπόν, η Ελλάδα γρήγορα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και να ανακτήσει την ισχύ της πριν οδηγηθούμε σε άλλου είδους κρίσεις».

 

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που χαρακτήρισε τη σύσκεψη με τους φορείς «άσκηση διακυβέρνησης», υπογράμμισε ότι «το όραμα για το νησί, που για δεκαετίες ταυτίστηκε με το κρατικό θεραπευτήριο ψυχασθενών και σήμερα επιβαρύνεται από το hotspot των μεταναστών, δεν μπορεί να είναι άλλο από την τουριστική ανάπτυξη. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η πολιτεία να κάνει πράξη τη συνταγματική επιταγή για την ιδιαίτερη μέριμνα στη νησιωτικότητα».

Νωρίτερα, ο τομεάρχης της ΝΔ, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα και την πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ της ΝΔ κ. Κατερίνα Εμμανουήλ, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Λέρου κ. Μιλτιάδη Κόλια.

Για Νοβάρτις: ” Η κυβέρνηση σαν «σουπιά» θολώνει τα πολιτικά νερά!”

«Υπάρχουν σκάνδαλα αλλά και σκανδαλολογία. Θυμόμαστε όλοι την υπόθεση του Βατοπεδίου που βαφτίστηκε “σκάνδαλο” και οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή. Και τελικά δεν αποδείχθηκε τίποτε. Στην περίπτωση της Νοβάρτις, πράγματι υπάρχει σκάνδαλο με διεθνείς διαστάσεις σε πολλές χώρες, που έχει να κάνει με τακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού από τη φαρμακοβιομηχανία για την προώθηση των σκευασμάτων της. Χιλιάδες γιατροί φέρονται εμπλεκόμενοι στη σκανδαλώδη υπόθεση». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Λέρου της ΝΔ. Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «ωστόσο, ο τρόπος που ήρθε στη Βουλή η υπόθεση, την επομένη του συλλαλητηρίου στην Αθήνα για το μακεδονικό, ενώ είχε ήδη προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό και τον φιλοκυβερνητικό τύπο, στηριζόμενη μόνο σε καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων που απόκτησαν το καθεστώς προστασίας μέρες μετά την έλευση της δικογραφίας στη Βουλή, μαρτυρά τη μεθόδευση της κυβέρνησης. Ενδιαφέρονται για την αλήθεια ή τη σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων; Επιδιώκουν να πέσει φως στην υπόθεση ή τον αποπροσανατολισμό από τα προβλήματα στην οικονομία και τα εθνικά θέματα; Στη συζήτηση στη Βουλή είχαμε τα αποκαλυπτήρια της γύμνιας επιχειρημάτων της κυβέρνησης. Είναι εμφανές ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορητήριο μόνο με καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων, “κουκουλοφόρων” όπως χαρακτηρίστηκαν. Όλοι, όμως, αντιλαμβάνονται ότι αυτό είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση, που ως άλλη “σουπιά” επιχειρεί να θολώσει τα νερά και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με την πολιτική αντιπαράθεση να βουλιάζει στη λάσπη της σκανδαλολογίας. Η ΝΔ από την πρώτη στιγμή ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο με σεβασμό στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, που είναι εκ των ουκ άνευ σε μια δημοκρατία. Δυστυχώς, εδώ υπάρχουν βαριές σκιές και μεγάλα ερωτηματικά για την προσπάθεια παρεμβάσεων της κυβέρνησης στην υπόθεση που διερευνά η δικαιοσύνη».

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο: «Μου έλεγε νωρίτερα ο κυρ Νικόλας για τη συγκίνηση που ένιωσε την ημέρα της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, όταν για πρώτη φορά ήρθαν Έλληνες στρατιώτες στο νησί. Εβδομήντα χρόνια μετά, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε την πλειοδοσία της τουρκικής ηγεσίας σε προκλητικές δηλώσεις που φτάνουν στο σημείο απειλών ακόμη και κατοικημένων νησιών. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης. Βεβαίως, εμείς, ιστορικά, ήμασταν πάντα οι ακρίτες των συνόρων της Ευρώπης, ο κυματοθραύστης κάθε επιβουλής εξ ανατολών από αρχαιοτάτων χρόνων. Οφείλει, όμως, και η Ευρώπη να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα και την αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί τα σύνορά της. Όπως επίσης θα πρέπει την ίδια αλληλεγγύη να δείξει και στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος».

 

ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές. Όπως είπε «η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, μια νέα επανεκκίνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μια κυβέρνηση που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές, θέσεις απασχόλησης. Η καλύτερη κοινωνική πολιτική δεν είναι να αυξήσεις τα επιδόματα ανεργίας, αλλά να προσφέρεις δουλειά και αξιοπρέπεια στους πολίτες».

Νωρίτερα, για την προσωπικότητα του «εντίμου πολιτικού, του έμπειρου κοινοβουλευτικού άνδρα που με ήθος και επιχειρήματα εκπροσωπεί επάξια όχι μόνο τους πολίτες που τον αναδεικνύουν πρώτο βουλευτή στη Λάρισα, αλλά την παράταξη» μίλησε ο τομεάρχης τουρισμού της ΝΔ βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας. Τέλος, η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λέρου κ. Κατερίνα Εμμανουήλ, ευχαριστώντας τον Μάξιμο Χαρακόπουλο «για τη μεστή ομιλία» του προσέφερε ένα αναμνηστικό ιστορικής σημασίας, το πρώτο ψηφοδέλτιο της ΕΡΕ στα Δωδεκάνησα με φόντο το κάστρο της Λέρου.

” Αποφασιστικότητα και σύνεση στις προκλήσεις των Τούρκων!”

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Λέρο, επισκέφθηκε σήμερα το hot spot, το Λιμεναρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα, όπου ενημερώθηκε επί τόπου για τα προβλήματα που έχουν προκύψει τόσο με τις μεταναστευτικές ροές, όσο και για την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα. Το στελεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνοδεύουν ο τομεάρχης τουρισμού της ΝΔ, βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας και η προεδρος της ΔΗΜΤΟ Λέρου κ. Κατερίνα Εμμανουήλ

Μετά την ενημέρωση που είχε ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι από την αναβάθμιση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο. Το πρόσφατο επεισόδιο στα Ίμια, όπου χάρις στην ψυχραιμία του Έλληνα κυβερνήτη της “Γαύδου’’ απετράπησαν τα χειρότερα, αλλά και οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις και παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, που έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ, μας δείχνουν ότι η Άγκυρα προχωρά σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Το ίδιο άλλωστε παρατηρούμε και στην Κύπρο, όπου δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει το πολεμικό της ναυτικό κατά τρόπο πειρατικό, ώστε να σταματήσει τις έρευνες για το φυσικό αέριο εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα ο ελληνισμός πρέπει να επιδείξει αποφασιστικότητα και σύνεση. Χωρίς μεγαλοστομίες και ψευδολεονταρισμούς, οφείλουμε να εργαστούμε για την κατοχύρωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, σε όλα τα επίπεδα: διπλωματικό, στρατιωτικό, επικοινωνιακό, οικονομικό. Το πρόβλημα της Τουρκίας δεν πρόκειται να λυθεί σύντομα, και ως εκ τούτου η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για μια μακρά διαχείρισή του.

 

Ευρωπαϊκά τα σύνορά μας!

Όσον αφορά το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα, όπως διαπιστώσαμε, το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται, αν και όχι όπως τις ημέρες εκείνες του 2015, όταν κατά τρόπο ανεύθυνο οι κυβερνώντες έδωσαν το σήμα ότι δεν υπάρχουν σύνορα. Στη Λέρο, οπωσδήποτε η κατάσταση στο hot spot είναι καλύτερη από άλλα νησιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Σε κάθε περίπτωση, η ριζική αντιμετώπιση του θέματος θα επιτευχθεί μόνον όταν σιγάσουν οι πολεμικές εστίες στην ανατολή, και όταν η Ευρώπη αντιμετωπίσει με πιο ξεκάθαρο τρόπο τα εξωτερικά σύνορά της ως δική της υπόθεση, και όχι αφήνοντας το βάρος στα κράτη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ροών». 

Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στο νησί, ο Μάξιμος Χαρακοπουλος, θα έχει επίσης συνάντηση με τον δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια και τον έπαρχο Καλύμνου κ. Ιωάννη Θεμέλαρο, ενώ θα συμμετέχει σε διευρυμένη σύσκεψη με τους φορείς της νήσου στο δημαρχείο. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του την Παρασκευή το βράδυ στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Λέρου στο κέντρο «Παράδεισος». 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου