Τοπικές Ειδήσεις

1ο ΓΕΛ Ρόδου: Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκο Προγραμμα Erasmus+ με τίτλο: “Keep in Touch: Make Tourism Sustainable!”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Διεθνής συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών που διεξήχθη από 7 έως 13 Νοεμβρίου 2021 στην Ιταλία, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ και με τίτλο: “Keep in Touch: Make Tourism Sustainable!”. Το θέμα και οι στόχοι του προγράμματος αφορούν τη “βιώσιμη και αειφόρο τουριστική ανάπτυξη”. Η συνάντηση οργανώθηκε από το σχολείο Istituto Omnicomprensivo Guglionesi της κωμόπολης Guglionesi στην περιφέρεια Molise της Ιταλίας, το οποίο είναι και το συντονιστικό σχολείο για το πρόγραμμα αυτό.

Αρχηγός της αποστολήςγια το 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου – Βενετόκλειο ήταν οσυντονιστής του προγράμματος, Κ. Μαλλιάκας, Μαθηματικός και συνοδός ο Δ. Γεωργαλλίδης, καθηγητής Πληροφορικής. Συμμετείχαν οι μαθήτριες Αναστασά Χρυσάνθη, Καραταπάνη Καθολική, Μάργα Φωτεινή, Παγκαδάκη Τσαμπίκα και Τρουμούχη Καθολική της Β΄ Τάξης.

Η επταμελής αντιπροσωπεία του σχολείου συμμετείχε με παρουσιάσεις εργασιών για την Ιστορία, τον Πολιτισμό και τα αξιοθέατα της Ρόδου όπου την ανέδειξαν ως ένα ιδανικό τουριστικό προορισμό.Εκτός της ελληνικής αντιπροσωπείας, στη συνάντηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από τέσσερις ακόμα ευρωπαϊκές χώρες: Ιταλία, Κροατία, Ρουμανία και Τουρκία.

Στα πλαίσια του προγράμματος υπήρχε ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρώμης, όπως το Κολοσσαίο, το Βατικανό, η Piazza di Trevi και άλλα. Τις υπόλοιπες ημέρες φιλοξενήθηκαν στην πόλη Termoli της περιοχής Molise, όπου ξεναγήθηκαν σε σημαντικά σημεία για τον Τουρισμό της περιοχής αυτής όπως οι εκκλησίες και το κάστρο του Termoli, σε ειδικό σχολείο για Τουρισμό και στο “Trabucco”, όπου γνώρισαν ένα παραδοσιακό τρόπο ψαρέματος και τη ιστορία του. Το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε επίσης μια εκδρομή στο Παλαιολιθικό Μουσείο της Isernia και επίσκεψη στην πόλη Agnone, σε ένα εργοστάσιο παραγωγής τυριών, όπου γνώρισαν την παραδοσιακή μέθοδο παστερίωσης τυριών “caciocavallo”. Επίσης επισκέφθηκαν το Guglionesi, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος τουκαι ειδικοί μίλησαν για τον τόπο τους και για το πως σκοπεύουν να αναπτύξουν ένα αειφόρο τουρισμό. Στο σχολείο του Guglionesi οι ομάδες παρουσίασαν εργασίες, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους, διασκέδασαν αλλά και δημιούργησαν υλικό για τον αειφόρο τουρισμό δουλεύοντας συνεργατικά σε διεθνείς-μικτές ομάδες.

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου έγινε η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση και δόθηκαν οι βεβαιώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα. Κατόπιν οι αποστολές αναχώρησαν για το αεροδρόμιο της Ρώμης για την επιστροφή στα μέρη τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου