ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανελλήνιες: Μέχρι τέλος Νοεμβρίου αιτήσεις για εξετάσεις του 2021

news room 1 λεπτό ανάγνωση
πανελλήνιες
Οι αιτή­σεις συμ­με­το­χής στις πανελ­λα­δι­κές θα γίνουν νωρί­τερα από κάθε άλλη χρονιά από τους ενδια­φε­ρό­με­νους μέσω e-mail στη σχολική τους μονάδα, η οποία και θα κατα­χω­ρι­στεί ηλε­κτρο­νικά

Νωρί­τερα από κάθε άλλη χρονιά θα κατα­θέ­σουν οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ τις αιτή­σεις συμ­με­το­χής τους στις πανελ­λα­δι­κές εξε­τά­σεις του 2021.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουρ­γείου Παι­δείας, οι ενδια­φε­ρό­με­νοι θα πρέπει να κατα­θέ­σουν ηλε­κτρο­νικά τις αιτή­σεις τους έως το τέλος Νοεμ­βρίου ή και αρχές Δεκεμ­βρίου (οι ημε­ρο­μη­νίες θα ανα­κοι­νω­θούν επίσημα σήμερα).

Η αίτηση αυτή συνήθως γινόταν από τους μαθητές τον μήνα Μάρτιο κάθε έτους, αλλά όπως έγινε γνωστό ειδικά για τις πανελ­λή­νιες εξε­τά­σεις του έτους 2021, μέχρι το τέλος Νοεμ­βρίου οι μαθητές θα υπο­βά­λουν την Αίτηση – Δήλωση, μέσω ηλε­κτρο­νι­κού ταχυ­δρο­μείου(e-mail) στα σχολεία, η οποία και θα κατα­χω­ρι­στεί ηλε­κτρο­νικά. Mε όμοια απόφαση θα καθο­ρι­στεί ο χρόνος και η δια­δι­κα­σία υπο­βο­λής των Αιτή­σεων – Δηλώ­σεων των απο­φοί­των για τις πανελ­λα­δι­κές εξε­τά­σεις του έτους 2021.

Οι μαθητές θα δηλώ­σουν ειδικά μαθή­ματα και την Ομάδα Προ­σα­να­το­λι­σμού με τα τέσσερα μαθή­ματα, στα οποία θα εξε­τα­στούν πανελ­λα­δικά για να έχουν πρό­σβαση σε ένα συγκε­κρι­μένο Επι­στη­μο­νικό Πεδίο.

Οι μαθητές δηλώ­νουν υπο­χρε­ω­τικά την Ομάδα Προ­σα­να­το­λι­σμού που ήδη έχουν επι­λέ­ξει και παρα­κο­λου­θούν. Αν πρό­κει­ται για μαθητές της Ομάδας Προ­σα­να­το­λι­σμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας τότε αυτοί δηλώ­νουν υπο­χρε­ω­τικά ως τέταρτο μάθημα το μάθημα που έχουν επι­λέ­ξει και παρα­κο­λου­θούν δηλαδή είτε το μάθημα των Μαθη­μα­τι­κών, προ­κει­μέ­νου να έχουν Πρό­σβαση στις Σχολές και στα Τμήματα του δεύ­τε­ρου Επι­στη­μο­νι­κού Πεδίου είτε το μάθημα της Βιο­λο­γίας προ­κει­μέ­νου να έχουν πρό­σβαση στις Σχολές και στα Τμήματα του τρίτου Επι­στη­μο­νι­κού Πεδίου.

Πηγή: ethnos.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.