ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταδίκη Ροδίτη για παράνομη πρόσβαση σε email!

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
υπολογιστής

Ποινή φυ­λά­κι­σης 8 μηνών με 3ετή ανα­στο­λή επέ­βα­λε χθες το Μο­νο­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Ρόδου σε έναν ημε­δα­πό, κά­τοι­κο Ρόδου, που κρί­θη­κε ένο­χος πα­ρά­νο­μης πρό­σβα­σης σε πλη­ρο­φο­ρια­κό σύ­στη­μα και δη στον λο­γα­ρια­σμό email της 40χρο­νης προϊ­στα­μέ­νης του.

Κρί­θη­κε συ­γκε­κρι­μέ­να ένο­χος για το ό,τι την 27η Νο­εμ­βρί­ου 2016 χωρίς δι­καί­ω­μα απέ­κτη­σε πρό­σβα­ση σε πλη­ρο­φο­ρια­κό σύ­στη­μα καθώς και σε στοι­χεία που με­τα­δί­δο­νται με συ­στή­μα­τα τη­λε­πι­κοι­νω­νιών, πα­ρα­βιά­ζο­ντας τα μέτρα ασφα­λεί­ας που έχει λάβει ο νό­μι­μος κά­το­χός τους και ει­δι­κό­τε­ρα στον ως άνω τόπο και χρόνο, εν αγνοία και χωρίς τη συ­ναί­νε­ση της δι­καιού­χου-νο­μί­μου κα­τό­χου διεύ­θυν­σης ηλε­κτρο­νι­κού τα­χυ­δρο­μεί­ου στην πλατ­φόρ­μα Hotmail αφού υπέ­κλε­ψε τους κω­δι­κούς ‏πρό­σβα­σης της (username – password) συν­δέ­θη­κε σε αυτό από το ηλε­κτρο­νι­κό ίχνος (IP) και απέ­κτη­σε πρό­σβα­ση στα δια­κι­νού­με­να μέσω του ‏ηλε­κτρο­νι­κού της τα­χυ­δρο­μεί­ου (ει­σερ­χό­με­να-εξερ­χό­με­να μη­νύ­μα­τα) και στα απο­θη­κευ­μέ­να σε ‏αυτό (πρό­χει­ρα, προ­σω­ρι­νά δια­γρα­φέ­ντα, spam μη­νύ­μα­τα) προ­σω­πι­κά στοι­χεία της.

Το ηλε­κτρο­νι­κό ίχνος που οδή­γη­σε στον εντο­πι­σμό του δό­θη­κε μετά από έρευ­να των αστυ­νο­μι­κών, μετά από απά­ντη­ση της εται­ρεί­ας στα­θε­ρής τη­λε­φω­νί­ας ΟΤΕ.

Η πα­θού­σα γνω­ρί­ζει τον κα­τη­γο­ρού­με­νο από τον χώρο ερ­γα­σί­ας ‏της και η σχέση τους είναι κα­θα­ρά επαγ­γελ­μα­τι­κή.

Στις 28 Νο­εμ­βρί­ου 2016, όταν προ­σπά­θη­σε να συν­δε­θεί στον λο­γα­ρια­σμό της δια­πί­στω­σε ότι αυτό δεν ήταν εφι­κτό καθώς δε δέ­χο­νταν τον κω­δι­κό (password). Με τη δια­δι­κα­σία την οποία δίνει η MICROSOFT προ­έ­βη σε ανά­κτη­ση του κω­δι­κού της για την ηλε­κτρο­νι­κή της διεύ­θυν­ση.

Όταν συν­δέ­θη­κε τε­λι­κά και είδε το ιστο­ρι­κό των συν­δέ­σε­ων στο λο­γα­ρια­σμό δια­πί­στω­σε ότι στις 27 Νο­εμ­βρί­ου 2016 και ώρα 14:23 υπήρ­χε μια απο­τυ­χη­μέ­νη προ­σπά­θεια σύν­δε­σης, στις 14:28 της ίδιας ημέ­ρας έγινε επα­να­φο­ρά (reset) του κω­δι­κού πρό­σβα­σής της και στη συ­νέ­χεια στις 14:29 της ίδιας ημέ­ρας έγινε επι­τυ­χη­μέ­νη σύν­δε­ση στο λο­γα­ρια­σμό της.

Οπως είπε τις κι­νή­σεις αυτές δεν τις έκανε η ίδια .

Στη συ­νέ­χεια, στις 28 Νο­εμ­βρί­ου 2016 και ώρα 16:58 προ­έ­βη σε ανά­κτη­ση του κω­δι­κού πρό­σβα­σης και κα­τά­φε­ρε να ξα­να­συν­δε­θεί στο ηλε­κτρο­νι­κό της τα­χυ­δρο­μείο.

Ο ίδιος αρ­νή­θη­κε ότι είχε οποια­δή­πο­τε σχέση με το συμ­βάν είπε ότι δεν γνω­ρί­ζει το email της μη­νύ­τριας και δεν είχε κα­νέ­να λόγο να ει­σέλ­θει στον λο­γα­ρια­σμό της. Τό­νι­σε ότι το internet που έχει στην οικία του δεν είναι κλει­δω­μέ­νο οπότε μπο­ρεί να έχει πρό­σβα­ση ο κα­θέ­νας που βρί­σκε­ται κοντά στο σπίτι του.

Ως συ­νή­γο­ρος υπο­στή­ρι­ξης της κα­τη­γο­ρί­ας πα­ρέ­στη ο δι­κη­γό­ρος κ. Δήμος Μου­τά­φης και ως συ­νή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης του κα­τη­γο­ρού­με­νου ο δι­κη­γό­ρος κ. Γ. Βήτας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.