Τις συμβάσεις για την έναρξη εργασιών βελτίωσης των εγκαταστάσεων και δημιουργία χώρων εναπόθεσης υλικών στο ΧΥΤΑ Ρόδου, όπως και την επέκταση του δημοτικού φωτισμού εντός της πόλεως Ρόδου, υπέγραψε στις 21-11-2017 ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, που στοχεύουν στη βελτίωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.
Αναλυτικότερα, η σύμβαση έργου προβλέπει την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ και συγκεκριμένα, τη συντήρηση του βιολογικού καθαρισμού, τη δημιουργία νέων χώρων εναπόθεσης ανακυκλώσιμων υλικών, τη συντήρηση πυρασφάλειας εντός του κυττάρου, όπως και την κατασκευή των διαχωριστικών διαμερισμάτων των ανακυκλώσιμων υλικών. Το έργο έχει τίτλο: «Συμπλήρωση και βελτίωση υφιστάμενων εγκαταστάσεων βιολογικού ΧΥΤΑ», συνολικού προϋπολογισμού 150,000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου. Ανάδοχος εργολάβος αναδείχθηκε η εταιρία Ευθυμίου Πάρη και ΣΙΑ Ε.Ε.
Επιπρόσθετα, σε φάση υλοποίησης βρίσκεται και το έργο «Συντήρηση και επέκταση δικτύων ηλεκτροφωτισμού εντός πόλεως Ρόδου». Πρόκειται για την επέκταση και ανακατασκευή του δημοτικού φωτισμού στην πόλη της Ρόδου, και σε οδούς που σημειώθηκε ανάγκη αντικατάστασης του παλαιού φθαρμένου δικτύου, σύμφωνα με αιτήματα των πολιτών, όπως αυτά έχουν καταγραφεί από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 50,000 ευρώ και η χρηματοδότηση του γίνεται από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ