Κι ενώ ακόμη δεν έχουμε σταματήσει να μετράμε νεκρούς και  ανυπολόγιστες καταστροφές, με τους συνήθεις υπόπτους και διαχρονικά ανευθυν0ϋπεύθυνους, να ψάχνουν τις πταίει, να γεμίζουν δελτία ειδήσεων , δελτία τύπου, με μελέτες για το τι μέλλει γενέσθαι και προτάσεις-δράσεις «ανακούφισης των πληγέντων», έρχεται μια είδηση από την Περιφέρεια, να αναδείξει την μέγιστη αδιαφορία και υποκρισία και αυτών όλων και όσων στο μέλλον θα βγουν στα κάγκελα, όταν μια άλλη καταστροφή έρθει. Πρόκειται για την παράταση που έδωσε ο Περιφερειάρχης, στη δεύτερη κατά σειρά πρόσκληση για ένταξη αντιπλημμυρικών έργων στο Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», λόγω έλλειψης προτάσεων!

Τραγικό; Λόγω έλλειψης προτάσεων! Στην πρώτη πρόσκληση εντάχθηκε μόνο ένα αντιπλημμυρικό έργο από τον Δήμο Ρόδου, ενώ ο Δήμος Κω χρηματοδότησε την προμήθεια οχήματος εκτάκτου ανάγκης. Στην δεύτερη πρόσκληση που απηύθυνε ο Περιφερειάρχης, μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί καμία πρόταση και για τοn λόγο αυτό δόθηκε νέα παράταση.

Κανέναν Δήμαρχο δεν αφορούν φαίνεται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας  όπως έργα αύξησης της αντοχής των κοιτών στη διάβρωση, έργα διαμόρφωσης κατάλληλων κοιτών, έργα ανάσχεσης πλημμυρών, μικρά έργα οδοποιίας κατά μήκος των ρεμάτων  κ.α. προμήθεια εξοπλισμού αντιπλημμυρικής προστασίας. Τα έχουν λύσει όλα! Και βέβαια, ουδόλως τους απασχολεί το γεγονός ότι η θωράκιση των νησιών θα πρέπει να επανασχεδιαστεί και να ενισχυθεί λόγω και των όλο και εντεινόμενων καιρικών φαινομένων.

Στην επόμενη καταστροφή, να μην ξεχάσουν να πέσουν από τα σύννεφα, να βγουν στα κάγκελα ψάχνοντας δράκους, επικαλούμενοι την κρίση που «λεφτά δεν υπάρχουν», δείχνοντας με το δάχτυλο τον διπλανό τους ή καταγγέλλοντας την… γραφειοκρατία που δεν τους αφήνει. Δήμαρχοι για τα πανηγύρια. Κυριολεκτικά όμως.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ