Επί ποδός πολέμου είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι τζιχαντιστές στη Συρία, καθώς επίκεινται μαζικές αεροπορικές επιδρομές από τη Ρωσία και τη Δύση στην θεωρούμενη ως πρωτεύουσά τους, την πόλη Ράκα.

Παράλληλα Κουρδικές και άλλες δυνάμεις συγκεντρώνονται για χερσαία προσβολή σε απόσταση μόλις 30 χιλιομέτρων βορείως της πόλης, καθώς ενώ έχει αποκλειστεί η συμμετοχή ξένων δυνάμεων στο έδαφος, θεωρείται σίγουρη η ανάληψη δράσης από τις χερσαίες δυνάμεις των ανταρτών.

Επιστρατεύουν παιδιά

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent και την οργάνωση RBSS που συλλέγει πληροφορίες από την Ράκα, η πόλη των 350.000 κατοίκων οχυρώνεται από τους τζιχαντιστές με το άνοιγμα υπόγειων τούνελ διαφυγής αλλά και καταφυγίων.

Επίσης σε μια κίνηση που δείχνει ότι η ISIS ετοιμάζεται για κατάσταση πολιορκίας, υπάρχουν πληροφορίες για επιστράτευση κάθε άνδρα άνω των 14 ετών.

Σε ό,τι αφορά την σχεδιαζόμενη από εδάφους επίθεση και πολιορκία των ανταρτών, απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί και ειδικοί που μίλησαν στους Times του Λονδίνου, αναφέρουν ότι θα οι τζιχαντιστές θα χρειαστούν έως 50.000 άνδρες για την υπεράσπιση της πόλης.

Ετοιμάζουν ανθρώπινες ασπίδες

Παράλληλα, ήδη εδώ και αρκετές μέρες οι τζιχαντιστές έχουν αρχίσει να αλλάζουν τους χώρους στρατωνισμού των δυνάμεων τους, επιλέγοντας αντί για οργανωμένα στρατόπεδα, περιοχές μέσα στην πόλη, σε μια προφανή κίνηση να καταστήσουν τον άμαχο πληθυσμό ανθρώπινες ασπίδες στις επικείμενες αεροπορικές επιδρομές.

Η οργάνωση RBSS αναφέρει ότι έχουν γίνει αυστηρότεροι οι έλεγχοι στις εξόδους της πόλης για να εμποδιστεί η διαφυγή των αμάχων. Επίσης έχει διακοπεί κάθε δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο με στόχο να αποκοπούν οι κάτοικοι από τον υπόλοιπο κόσμο.

thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ