Τοπικές Ειδήσεις

Περισσότερες από 100 πτήσεις τσάρτερ το σαββατοκύριακο στη Ρόδο!

Περισσότερες από 100 πτήσεις τσάρτερ αναμένεται να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» αυτό το σαββατοκύριακο και όπως όλα δείχνουν, οι πληρότητες θα είναι αυξημένες.
Η φετινή σεζόν έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, καθώς εδώ και μία εβδομάδα έχει σπάσει το φράγμα του 1,3 εκατομμυρίου αφίξεων οι οποίες και συνεχίζονται. Στις 7 Νοεμβρίου αναμένονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα τελευταία τσάρτερ από τη Γερμανία και στις 12 Νοεμβρίου από την Αγγλία.
Ο φετινός Οκτώβριος αναμένεται να ξεπεράσει ακόμη και αυτόν του 2019 και όπως δηλώνει ο αερολιμενάρχης Ρόδου, κ. Σπύρος Δεληγιάννης, είναι ένας από τους καλύτερους μήνες της σεζόν: «Οι ρυθμοί παραμένουν υψηλοί για την εποχή. Τα σαββατοκύριακα έχουμε πολλές προγραμματισμένες πτήσεις οι πληρότητες των οποίων είναι αυξημένες.
Ο Οκτώβριος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες της σεζόν. Οι Γερμανοί, οι Βρετανοί και πιθανότατα οι Σκανδιναβοί θα συνεχίσουν να έρχονται μέχρι και τον Νοέμβριο. Παρατηρούμε δε ότι οι ροές από την Μ. Βρετανία έχουν αυξηθεί στο τελευταίο διάστημα. Μπορεί να άνοιξε αργά η συγκεκριμένη αγορά, όμως οι αριθμοί των Βρετανών επισκεπτών αυξήθηκαν σταδιακά».
«Τη φετινή σεζόν και κυρίως από τον Ιούλιο έως και τον Οκτώβριο, ο όγκος των αφίξεων από τη Γερμανία ήταν σαφώς μεγαλύτερος από κάθε άλλη αγορά.
Τους τελευταίους μήνες αυξήθηκαν οι αφίξεις και από τη Μ. Βρετανία και εάν είχε ανοίξει η συγκεκριμένη αγορά από τις 15 Μαΐου, όπως αρχικά είχε αποφασισθεί, τώρα η Ρόδος θα σημείωνε μία ακόμη πιο μεγάλη επιτυχία σε επίπεδο αφίξεων. Εν πάση περιπτώσει η σεζόν θα κλείσει με το 65% των αφίξεων και εσόδων συγκριτικά με το 2019, ποσοστό που είναι ικανοποιητικό, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν», δήλωσε στη «δ» ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΞΡ, Βάσος Μηναϊδης.
Καλά είτα μηνύματα και για την επόμενη τουριστική σεζόν για τη Ρόδο, καθώς από τις προκρατήσεις διακρίνεται ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση για τον προορισμό. Το νησί μας θα ανοίξει το 2022 πρώτο στην Ελλάδα την τουριστική αυλαία στα τέλη Μαρτίου και ήδη από τον Απρίλιο-και ιδιαίτερα γύρω στις 17 Απριλίου που πέφτει το Πάσχα των Καθολικών-αναμένεται να υπάρξουν καλές πληρότητες.
Ο κ. Μηναϊδης αναφέρει ότι λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν σε όλη την Ευρώπη, η επιθυμία του κόσμου για ταξίδια έχει κορυφωθεί. Συνεπώς, εάν όλα εξελιχθούν ομαλά σε επιδημιολογικό επίπεδο και εάν δεν υπάρξουν άλλα απρόοπτα, αναμένεται κατά την επόμενη τουριστική σεζόν να καταρριφθεί κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
«Τα συμπεράσματά μας από τις προκρατήσεις για το 2022 είναι θετικά. Γενικότερα διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τον προορισμό. Δεν μπορούμε όμως να γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τελικά και ποια θα είναι η επιδημιολογική κατάσταση τότε. Όπως και να έχει, είναι δεδομένη η επιθυμία των Ευρωπαίων για διακοπές. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Ακόμη και οι Έλληνες επέστρεψαν τον φετινό Αύγουστο στη Ρόδο και του χρόνου πιστεύω ότι όλοι οι φίλοι του νησιού θα περάσουν από εδώ.
Η πανδημία και οι περιορισμοί ενισχύουν τη διάθεση για ταξίδια. Ο κόσμος πλέον θέλει να μείνει σε ένα καλό ξενοδοχείο, να απολαμβάνει καλές υπηρεσίες και να περάσει ευχάριστα τις διακοπές του.
Όλα αυτά τα προσφέρει η Ρόδος. Τα ξενοδοχεία μαζί με τις δράσεις προβολής και όλες τις ενέργειες που κάνουν η Περιφέρεια, ο Δήμος αλλά και ο ΕΟΤ, συμβάλουν στο να έχει η Ρόδος αυτές τις καλές επιδόσεις ακόμη και σε δύσκολες περιόδους», τόνισε ο κ. Μηναϊδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Despot Geo    23.10.2021 13:05

    Λόγια πολλά. Η πόλη άδειασε.

  • Despot Geo    23.10.2021 13:04

    Ενας κανονικός Οκτώβρης. Η πόλη είναι ήδη άδεια. Πολλά λόγια.

Σχολιασμός άρθρου