“Τώρα είμαστε στην ‘πορτοκαλί’ φάση της επιδημίας του κορονοϊού, που σημαίνει ότι το επόμενο βήμα είναι η κόκκινη, δηλαδή το lockdown”, είπε ο Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”.

“Είναι η ώρα εκτός από την Πολιτεία και ο πολίτης να κάνει αυτό που πρέπει. Τις επόμενες 10 ημέρες θα έχουμε εικόνα, αξιολογούμε τα δεδομένα κάθε μέρα. Αν δούμε μεγάλη έξαρση του κορονοϊού, θα πάρουμε επιπλέον μέτρα“, σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.

“Τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ληφθεί θα φανούν τις επόμενες 10 ημέρες και τότε θα δούμε αν απόδωσαν”, είπε ο ίδιος και επεσήμανε πως σε περίπτωση που ακόμη και αύριο υπάρχει έξαρση, μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα. Συγκεκριμένα, είπε: “”Ακόμη και αύριο, αν δούμε μία πολύ μεγάλη έξαρση της επιδημίας, είναι η ώρα να λάβουμε καινούρια μέτρα. Κάθε μέρα μπορεί να είναι μία μέρα που πρέπει να λάβουμε αποφάσεις”.

Στην Αττική είμαστε σε μια δύσκολη φάση, όλα τα στοιχεία είναι άσχημα“, πρόσθεσε. “Είναι προς συζήτηση αν είναι τεχνικά εφικτό να απομονωθεί ένας συγκεκριμένος δήμος”, τόνισε. “Πρέπει όλοι μαζί να αποφύγουμε αυτό που έρχεται”, συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Ο κ. Σύψας μίλησε και για την πιθανότητα να ληφθούν μέτρα περιορισμού σε ορισμένους μόνο δήμους της Αττικής, σημειώνοντας, όμως, πως κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο καθώς “επικοινωνούν μεταξύ τους”.

Το κέντρο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα“, επεσήμανε, και είπε πως θα “δούμε αν είναι εφικτό να απομονώσεις μία μικρή περιοχή. Αλλιώς, θα πάμε σε οριζόντια μέτρα”.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ