ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτός λειτουργίας ακόμα αρκετά σχολεία στα Δωδ/νησα

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Καραγιάννης Βασίλης Ελμε

Ανα­μέ­νε­ται η το­πο­θέ­τη­ση ανα­πλη­ρω­τών εντός των ημε­ρών

Κλει­στά πα­ρα­μέ­νουν ακόμη αρ­κε­τά δη­μο­τι­κά σχο­λεία και νη­πια­γω­γεία στη Ρόδο και στα υπό­λοι­πα νησιά της Δω­δε­κα­νή­σου και των Κυ­κλά­δων εξαι­τί­ας των ελ­λεί­ψε­ων σε εκ­παι­δευ­τι­κό προ­σω­πι­κό.

Αν ολο­κλη­ρω­θούν εγκαί­ρως οι δια­δι­κα­σί­ες για τις προ­σλή­ψεις ανα­πλη­ρω­τών τότε θα κα­λυ­φθούν κά­ποιες κενές θέ­σεις σε σχο­λεία.

«Στις 24 Σε­πτεμ­βρί­ου θα ολο­κλη­ρω­θούν οι δια­δι­κα­σί­ες για τις προ­σλή­ψεις ανα­πλη­ρω­τών. Ευ­ελ­πι­στώ ότι την ερ­χό­με­νη εβδο­μά­δα θα κα­λυ­φθούν οι πε­ρισ­σό­τε­ρες κενές θέ­σεις εκ­παι­δευ­τι­κών στα σχο­λεία της Δω­δε­κα­νή­σου και των Κυ­κλά­δων . Θα πρέ­πει να πε­ρι­μέ­νου­με λίγες ημέ­ρες ακόμη», δή­λω­σε ο πε­ρι­φε­ρεια­κός διευ­θυ­ντής εκ­παί­δευ­σης κ. Βα­σί­λης Κα­ρα­γιάν­νης.

Σε ερώ­τη­ση αν θα κα­λυ­φθούν όλες οι κενές θέ­σεις στα σχο­λεία ο κ. Βα­σί­λης Κα­ρα­γιάν­νης δή­λω­σε:

«Κάνω ό,τι μπορώ αν και δεν είναι στο χέρι μου αυτό το ζή­τη­μα. Πιέζω για να κα­λυ­φθούν τα κενά. Το ζή­τη­μα είναι να γί­νουν γρή­γο­ρα τώρα πλέον κά­ποια πράγ­μα­τα. Από εδώ και πέρα θα πρέ­πει να κα­τα­λο­γί­ζο­νται ευ­θύ­νες. Όλο αυτό θα μπο­ρού­σε να είχε απο­φευ­χθεί».

Ο κ. Βα­σί­λης Κα­ρα­γιάν­νης ανα­φέρ­θη­κε και στην επι­μόρ­φω­ση των ανα­πλη­ρω­τών εκ­παι­δευ­τι­κών.

«Θα δη­μιουρ­γή­σου­με επι­μορ­φω­τι­κά κέ­ντρα σε Ρόδο, Κω, Κά­λυ­μνο, Σύρο, Νάξο και Σα­ντο­ρί­νη. Θα πα­ρέ­χου­με πρό­σθε­τη στή­ρι­ξη στους ανα­πλη­ρω­τές εκ­παι­δευ­τι­κούς, που θα διο­ρι­στούν στη Ρόδο και στα άλλα νησιά της Πε­ρι­φέ­ρειας», δή­λω­σε ο κ. Κα­ρα­γιάν­νης.

Ο πε­ρι­φε­ρεια­κός διευ­θυ­ντής εκ­παί­δευ­σης τό­νι­σε πως θα έχει επι­κοι­νω­νία σύ­ντο­μα με τους δη­μάρ­χους όλων των νη­σιών της Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου.

«Θα προ­σπα­θή­σω να συ­νο­μι­λή­σω με τους δη­μάρ­χους όλων των νη­σιών και θα τους ζη­τή­σω να στη­ρί­ξουν τους εκ­παι­δευ­τι­κούς που έρ­χο­νται από άλλες πε­ριο­χές της χώρας σε Δω­δε­κά­νη­σα και Κυ­κλά­δες», δή­λω­σε ο κ. Κα­ρα­γιάν­νης.

Ο πε­ρι­φε­ρεια­κός διευ­θυ­ντής εκ­παί­δευ­σης ανα­φέρ­θη­κε και στο ζή­τη­μα της ει­δι­κής αγω­γής.

«Ση­μα­ντι­κό ζή­τη­μα είναι επί­σης η ει­δι­κή αγωγή. Μια κοι­νω­νία χα­ρα­κτη­ρί­ζε­ται από τον τρόπο που συ­μπε­ρι­φέ­ρε­ται στα ΑΜΕΑ. Δεν υπάρ­χει πι­στεύω στα σχο­λεία μας η κα­λύ­τε­ρη ενη­μέ­ρω­ση για τον συ­γκε­κρι­μέ­νο τομέα με απο­τέ­λε­σμα να πα­ρα­με­λού­νται κά­ποια παι­διά», δή­λω­σε ο κ. Κα­ρα­γιάν­νης.

Αγώνα δρό­μου διε­ξά­γουν οι προϊ­στά­με­νοι των Διευ­θύν­σε­ων Πρω­το­βάθ­μιας και Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκ­παί­δευ­σης κ.κ. Ηλίας Βα­σι­λειά­δης και Γιάν­νης Πα­πα­δο­μαρ­κά­κης προ­κει­μέ­νου να ολο­κλη­ρω­θούν οι δια­δι­κα­σί­ες για την κά­λυ­ψη των κενών θέ­σε­ων εκ­παι­δευ­τι­κών στα σχο­λεία.

Στα κενά που υπάρ­χουν ακόμη στις θέ­σεις των εκ­παι­δευ­τι­κών ανα­φέρ­θη­κε και ο πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Δα­σκά­λων κ. Γ. Γκου­τζια­μά­νης.

«Από τα μέσα της επό­με­νης εβδο­μά­δας θα ξε­κι­νή­σει η κά­λυ­ψη των κενών θέ­σε­ων σε δη­μο­τι­κά σχο­λεία και νη­πια­γω­γεία. Την Τε­τάρ­τη 23 Σε­πτεμ­βρί­ου, θα ανα­κοι­νω­θούν οι πί­να­κες με τα ονό­μα­τα των ανα­πλη­ρω­τών εκ­παι­δευ­τι­κών που θα διο­ρι­στούν στην πε­ριο­χή μας. Την προ­σε­χή Δευ­τέ­ρα 28 Σε­πτεμ­βρί­ου, θα πα­ρου­σια­στούν στις αρ­μό­διες διευ­θύν­σεις και μετά θα το­πο­θε­τη­θούν στις θέ­σεις τους», δή­λω­σε ο κ. Γιώρ­γος Γκου­τζια­μά­νης.

Σε ερώ­τη­ση αν θα συ­νε­χί­σουν να είναι κλει­στά δη­μο­τι­κά σχο­λεία και νη­πια­γω­γεία στα Δω­δε­κά­νη­σα, ο κ. Γκου­τζια­μά­νης δή­λω­σε:

«Μέχρι να το­πο­θε­τη­θούν οι ανα­πλη­ρω­τές εκ­παι­δευ­τι­κοί τα σχο­λεία είτε θα είναι κλει­στά είτε θα υπο­λει­τουρ­γούν. Του­λά­χι­στον 30 δη­μο­τι­κά σχο­λεία και νη­πια­γω­γεία πα­ρα­μέ­νουν κλει­στά. Υπάρ­χει με­γά­λο πρό­βλη­μα και στο βό­ρειο συ­γκρό­τη­μα της Δω­δε­κα­νή­σου. Θεωρώ δύ­σκο­λο να αντι­με­τω­πι­στεί άμεσα το πρό­βλη­μα. Δεν θα αντι­με­τω­πι­στεί το θέμα δη­λα­δή με τους ανα­πλη­ρω­τές που θα διο­ρι­στούν τώρα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.