Ειδήσεις

Ποιες χώρες έχουν το πιο ακριβό ψωμί – Η θέση της Ελλάδας

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat

Σταθερά άνω του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυμαίνεται η τιμή του ψωμιού και των σιτηρών στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής αρχής (Eurostat) για το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα διαθέτει την 12η υψηλότερη τιμή ανάμεσα στις χώρες – μέλη της Ε.Ε., με τον σχετικό δείκτη να βρίσκεται στις 110 μονάδες. Η εν λόγω επίδοση είναι 10 μονάδες υψηλότερη σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (100 μονάδες).

Το ακριβότερο ψωμί συναντάται στη Δανία, όπου ο δείκτης τιμών εκτινάσσεται στις 153 μονάδες, δηλαδή σχεδόν τριπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη της Ρουμανίας (56 μονάδες), η οποία θεωρείται η φθηνότερη χώρα.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Αυστρία, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Λουξεμβούργο, η Φινλανδία και η Σουηδία. Η Κύπρος έπεται στην έκτη θέση της σχετικής κατάταξης.

Κοντά στον μ.ο. της Ε.Ε. βρίσκονται διάφορες χώρες, όπως η Σλοβενία, η Γερμανία, η Κροατία, η Εσθονία, η Πορτογαλία και η Σλοβακία. Από την πλευρά τους, οι χαμηλότερες τιμές (πέραν της Ρουμανίας) παρατηρούνται στη Βουλγαρία, την Πολωνία και την Ουγγαρία.

Πηγή moneyreview.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου